Julebrød med glasur
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Udrør gæren i den lune mælk. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, salt og reven citronskal i. Kom det i gærevæden og ælt dejen blank. Stil dejen til hævning på et lunt sted i en halv time. Befri imens dadlerne for sten. Hak dadlerne fint (evt. i blender) og rør dem sammen med citronsaft og fløde. Ælt dejen sammen og rul den til en 3-4 cm tyk firkantet plade. Fordel fyldet herpå og fold dejen ind over i to ruller som mødes på midten. Lad brødet efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 20 min. Pensl med sammenpisket æg og bag det ved 225° i 20-25 min. Lad det svale. Rør glasuren sammen og fordel den over det kolde brød. Drys smuttede, flækkede mandler på. Kom evt. en silkesløjfe om brødet, hvis det skal være et gavebrød.
|
|
Opskriften er vist 7649 gange,
og udskrevet 123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne