Chokoladekage (Tung) - Den Gode

Chokoladekage (Tung) - Den Gode, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lars S

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.Mørk chokolade
400 g.smør
10 æg (små)
1 spsk.hvedemel
5 appelsiner
7 dl.kaffe (Stærk)
750 g.sukker
 
Opskrift:
Smelt chokolade og smør i vandbad.

Riv skal fra en appelsin, fint, med rivejern.

Kog appelsinsaft fra alle appelsiner og kaffe med sukker. Koges til sirup.

Den smeltede chokolademasse hældes i røremaskine. Røres forsigtigt med mel, tilsæt appelsinskal. Tilsæt æg et af gangen.

Hældes i smurt form med bagepapir. Bages ved 170 grader i ca. 35 minutter.

Tips:

Chokolade anbefales Valhrona Manjari(64%) Eller Callebaut den mørke(ca.57%)

Smør anbefales dansk økologisk.

Man kan undlade hvedemel. Kagen bliver da mere klæg og er næsten flydende efter endt bagetid.

Dette er tæt på en ganache. Smager herligt. Et ærligt produkt.





karakterer:
Opskriften er vist 25229 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (63 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-22 05:40:14
Kn man evt. tilsætte mere mel o lidt bagepulver? Jeg hr en anden opskrift, som minder meget om denne, men der er mel og bagepulver i. Er der mon nogen, som vil hjælpe?

  -   2017-04-21 05:49:15
Kn man evt. tilsætte mere mel o lidt bagepulver? Jeg hr en anden opskrift, som minder meget om denne, men der er mel og bagepulver i. Er der mon nogen, som vil hjælpe?

  -   2017-04-21 05:24:55
Kan kagen fryses??? Jeg vil prøve de :-)

  -   2017-04-14 08:09:14
Kan kagen fryses??? Jeg vil prøve de :-)

  -   2017-04-10 19:46:07
Jeg vil prøve den - skal bruge 75 desserter til min datters konfirmation. Jeg har nogle spørgsmål; Hvor stor en bradepande skal jeg bruge? Er det rigtig forstået - kan den fryses?

  -   2011-12-11 01:45:21
hold da op, det var da godt nok et vidunder fra en anden dimension^^!! jeg har da aldrig i mine 50 år som konditor oplevet et chokolade eventyr af denne kaliber :D Ps. skal sirupen bare drikkes eller hvad ?? :O....

  -   2011-11-08 11:32:16
Ja, Sirup skal koges meget tyk.

  -   2011-05-16 16:38:25
Hej, er lige ved at lave kagen. Skal der virkelig 7dl. kaffe i kagen ?? det er jo næsten en litter ?

  -   2009-08-27 11:37:50
Hej alle sammen, Ja denne opskrift er ikke speciel nem hvis man ikke har tålmodighed. Det er ganske rigtigt som Mikael R skriver. Kog sirup til den tykner, og rådet med en dråbe på en kold tallerken er rigtigt godt. Hvis alle delene hældes LANGSOMT i imens det hele kører på røremaskinen bliver resultatet bedst. Og åben ikke ovnen under bagning - Når bagetiden er overstået - Vil det ikke se fast ud. Bare stil den til afkøling - Den smager fantastisk. Og ja - Man skal IKKE have ret meget for den er kraftig i smag og ligger tungt.

  -   2009-08-04 12:25:42
det lyder som en MEGA tyng kage?! men den smager sikkert amazing? men alt det smør? du lyder altså til at være for meget hvis i spørger mig?

  -   2008-12-31 11:11:35
Rigtig god kage brugte den nytårsaften ;o) med frugt og hjemmelavet is til. mums! :0)

  -   2008-12-29 23:55:09
Puha, det er en svær kage synes jeg.. det tager en fandens tid med det sirup og man bliver helt i tvivl om den er færdig, for den er sådan lidt grødet indeni efter endt bagetid. Men spændende opskrift - kunne bare godt bruge lidt rådgivning :D

  -   2008-07-19 13:31:05
Superlækker, så bliver det ikke bedre. Til Søren og Jesper og Birgitte. Kog siruppen til den bliver tykner lidt ved afkøling, dryp eventuelt en dråbe på en kold tallerken, bliver den lidt sej er den fin, ellers skal den koge lidt mere. Tak for opskriften

  -   2008-04-15 18:03:32
Blev en meget flydende kage. Kan det være at siruppen ikke var tyk nok?

  -   2007-09-03 20:59:47
Smager fantastisk. fryser den og skærer den i stykker mens den er frossen, og sætter stykkerne i papirforme - så klistrer det ikke så meget

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har ødelagt hele kagen, måske fordi sirupen ikke er kogt nok ind? eller der mangler mel?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har aldrig været så lykkelig! Tak for opskriften! Den smager af sød sol og sommer!

  -   2005-01-01 01:01:01
Den der sirup -hvor længe skal den koge - den bliver da ikke tyk ?? - og skal den afkøles inden den skal i chokolademassen ?

  -   2005-01-01 01:01:01
1 spsk mel passer - Det er næsten en ganache...

  -   2005-01-01 01:01:01
1 spsk mel kan det passe ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder som en fantastisk kage! Men ja -der er godt nok meget smør!

  -   2005-01-01 01:01:01
Tung - Fantastisk - Man skal ikke have for meget - men hvilken smag