Beuscherl

Beuscherl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelunge

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :     

Ingredienser:
700 g.kalvelunge
300-400 g.kalvehjerte (gerne mindre)
1 løg
 salt
 sukker
4 peberkorn
2 enebær
2 laurbærblad
1 gulerod
250 g.porre
1,5 dl.god rødvinseddike
 vand
 
 opbagning:
2 spsk.smør
 hvedemel
 sukker
 kogelage
 
 bredbladet persille til pynt
 tomatpuré
 kalvefond
 flødeskum
 
Opskrift:
Lunge og hjerte lægges i koldt vand i en time. Vask lunge og hjerte og kog med alle krydderier, grønsager og eddike i ca. halvanden time. Lungen er gennemkogt, når man kan prikke den med gaflen uden problemer. Afkøles.

Blodårer, fedt og hinder fjernes. Skæres i meget fine, ca. 3 til 4 cm lange strimler. (Strimlerne må kun være nogle få millimeter brede). Bagefter hviler det hele i kogesaften i køleskabet i mindst en dag (helst 2 dage)

Og nu kommer 2 muligheder:

Gammeldags Beuscherl:
Sukker og mel brunes i smør, kogevæske hældes langsomt på, indtil der opstår en jævn sovs, de finskårne Breuscherl (kælenavnet for lunge, hjerte og anden indmad) kommes i og bliver grundigt varmet igennem.

Moderne Beuscherl:
Tomatpure varmes grundigt. Kalvefond hældes langsomt på og saucen monteres med stiv piskefløde.





karakterer:
Opskriften er vist 16572 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Med sylte til, uhm.. vi elsker det.. og børnebørnene er vilde med det.