Bavarois med vanille og syltet ingefær

Bavarois med vanille og syltet ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.piskefløde
1 vaniljestang
3 æggeblommer
50 g.sukker
2 spsk.syltet ingefær
4 Husblas, blade
2.5 dl.piskefløde
 olie til pensling af form
100 g.sukker
1 dl.vand
1 kanelstang
1 dl.cognac
100 g.ananaskirsebær
 friske mynteblade
 kakao
 
Opskrift:
Hæld piskefløde og den flækkede vaniljestang i en gryde og varm op til kogepunktet. Sluk og lad væsken trække.

Pisk æggeblommer hvide og luftige med sukkeret. Tag vaniljestangen op, og skrab kornene ud. Kom kornene i æggesnapsen, og rør lidt af den varme fløde i. Pisk herefter resten af fløden i, og kom blandingen tilbage i gryden. Varm cremen forsigtigt op ved lav varme under konstant omrøring, indtil skummet forsvinder, og cremen bliver tyk.

Den må ikke koge. Tilsæt hakket, syltet ingefær.


Udblød husblas i koldt vand et par min., og smelt den over et vandbad. Bland smeltet husblas i cremen, og rør den godt sammen. Sigt cremen, og lad den blive kold.

Pisk fløden stiv, og vend den ned i æggecremen.

Pensl én form eller 4 mindre portionsforme med olie, og kom cremen i. Sæt cremen i køleskabet.

Kog sukker og vand med kanel til en tyk karamel ved jævn varme. Tilsæt cognac, og lad lagen køle af. Tilsæt ananaskirsebær, og lad dem trække natten over.

Sæt formen/formene med bavarois i varmt vand et øjeblik, og vend den ud på et fad eller 4 desserttallerkner. Drys kakao på toppen af bavarois’en, og anret ananaskirsebær omkring den med lidt af lagen.

Pynt med frisk mynte og et par ananaskirsebær med blade på.





karakterer:
Opskriften er vist 17556 gange,
og udskrevet 183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-03 14:21:49
Det er en rigtig lækker dessert til en festlig lejlighed, og den kan laves dagen før. Det lykkedes mig dog ikke at finde ananaskirsebær, men almindelige friske kirsebær var helt fine. Jeg prikkede dem med en kødnål, så lagen rigtig kunne trænge ind.