Napoleonshatte

Napoleonshatte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Janet

Indsendt :      Red :
Napoleonshatte, billede 4 Napoleonshatte, billede 1 Napoleonshatte, billede 2 Napoleonshatte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
100 gram Ren rå marcipan
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
Opskrift:
Smuldr margarinen i melet. Bland flormelis i og saml dejen hurtigt med det sammenpiskede æg. Sæt dejen på køl i 1 times tid.

Arbejd marcipanen og sukker sammen med hviden til en blød masse. Rul den ud i en pølse med lidt flormelis og del den i 15-20 stykker. Rul dem til kugler.

Rul linsedejen ud på et melet bord i 3 mm tykkelse og udstik dem i små runde bunde på ca. 4-5 cm i diameter. Læg en marcipankugle på hver bund og tryk linsedejen op med 3 fingre som en trekantet hat. Sæt på plade med bagepapir.

Bag ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 min. De skal være lysebrune på "hatteskyggen". De afkølede kagers bund dyppes i smeltet chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 177337 gange,
og udskrevet 4587 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9288 (2211 kcal)
KJ pr. stk. 619 (147 kcal)
Vægt ialt 510 gram
Vægt pr. stk. 34 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1821 KJ (433 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 22.1 gram
Kulhydrat 53.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-03 16:28:41
Udmærket opskrift, men hattene bliver overhovedet ikke slet så store som bagerens - måske knap 1/3!!

  -   2014-10-19 22:21:07
hvordan kan man del et æg der stå der skal 0,5 æg hmm.. er det en fejl

  -   2012-03-18 12:31:17
De er super lækkre.. alle elsker dem..:) jeg fortrekker margarine, til mørdejen..

  -   2011-11-16 10:44:21
de er super gode.bedre end vores bagers, er nødt til at gange op

  -   2011-01-16 14:36:46
super opskrift nem, og lige til at gå til, og så smager de skide godt. thombs up her fra:)

  -   2010-12-03 16:01:37
Man skal ALDRIG bruge margarine når man bager!!!! ALTID smør, bedre resultat og smag!

  -   2010-09-04 21:02:45
Hvordan kan det være at dejen smuldrer når den rulles ud både før og efter den har været på køl i 1 time

  -   2010-07-24 19:48:59
Hvis man bruger råmarcipan uden tilsætninger, flyder det ingen steder. Og til Lotte - JA, de kan godt fryses uden chokoladen, men de når sjældent så langt her i huset! ;-)

  -   2010-07-24 17:06:06
Min marcipanmasse blev rigtig tynd, så jeg kom en masse flormelis i også.. Men mine kager er alligevel blevet underlig flade, som om marcipanmassen er smeltet udover.. Men de smager rigtig godt! :)

  -   2010-07-09 16:48:08
Kan de fryses, når de er færdigbagte, uden chokoladen?

  -   2010-04-24 13:05:27
Rigtig rigtig gode og nemme at lave. En 10'er herfra :)

  -   2010-03-10 18:05:56
Hvis det skal være rigtige napoleonshatte skal de ligne en sørøverhat istedet for 3 "hjørner". Lær mere i "Spise med Price"

  -   2009-02-27 14:38:07
bravvvvvvvooooooooooooo det har virkelig været en sykse