Napoleonshatte
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Janet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr margarinen i melet.
Bland flormelis i og saml dejen hurtigt med det sammenpiskede æg.
Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Arbejd marcipanen og sukker sammen med hviden til en blød masse. Rul den ud i en pølse med lidt flormelis og del den i 15-20 stykker. Rul dem til kugler. Rul linsedejen ud på et melet bord i 3 mm tykkelse og udstik dem i små runde bunde på ca. 4-5 cm i diameter. Læg en marcipankugle på hver bund og tryk linsedejen op med 3 fingre som en trekantet hat. Sæt på plade med bagepapir. Bag ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 min. De skal være lysebrune på "hatteskyggen". De afkølede kagers bund dyppes i smeltet chokolade. |
|
Opskriften er vist 177339 gange,
og udskrevet 4587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (74 stemmer) |
|
Kommentarer Prikke - 2015-01-03 16:28:41 Udmærket opskrift, men hattene bliver overhovedet ikke slet så store som bagerens - måske knap 1/3!! anonym - 2014-10-19 22:21:07 hvordan kan man del et æg der stå der skal 0,5 æg hmm.. er det en fejl Theresa - 2012-03-18 12:31:17 De er super lækkre.. alle elsker dem..:) jeg fortrekker margarine, til mørdejen.. mor karin - 2011-11-16 10:44:21 de er super gode.bedre end vores bagers, er nødt til at gange op anonym - 2011-01-16 14:36:46 super opskrift nem, og lige til at gå til, og så smager de skide godt. thombs up her fra:) Leta - 2010-12-03 16:01:37 Man skal ALDRIG bruge margarine når man bager!!!! ALTID smør, bedre resultat og smag! I&J - 2010-09-04 21:02:45 Hvordan kan det være at dejen smuldrer når den rulles ud både før og efter den har været på køl i 1 time Karina - 2010-07-24 19:48:59 Hvis man bruger råmarcipan uden tilsætninger, flyder det ingen steder. Og til Lotte - JA, de kan godt fryses uden chokoladen, men de når sjældent så langt her i huset! ;-) Kit - 2010-07-24 17:06:06 Min marcipanmasse blev rigtig tynd, så jeg kom en masse flormelis i også.. Men mine kager er alligevel blevet underlig flade, som om marcipanmassen er smeltet udover.. Men de smager rigtig godt! :) Lotte - 2010-07-09 16:48:08 Kan de fryses, når de er færdigbagte, uden chokoladen? Henriette - 2010-04-24 13:05:27 Rigtig rigtig gode og nemme at lave. En 10'er herfra :) Kasper - 2010-03-10 18:05:56 Hvis det skal være rigtige napoleonshatte skal de ligne en sørøverhat istedet for 3 "hjørner". Lær mere i "Spise med Price" Rosa - 2009-02-27 14:38:07 bravvvvvvvooooooooooooo det har virkelig været en sykse |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne