Klassisk ribbensteg
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Hanne Kristensen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bed slagteren ridse ribbenstegen.
Placer stegen i et ildfast fad eller bradepande evt. på rist som sættes i 250 grader C. alm. ovn. Lad stegen brune 20-25 minutter. Dæmp varmen til 170 grader C. alm. ovn og hæld vandet ved, lad kødet stege yderligere 1½-2 timer. Hvis hovedret serveres stegen med sovs lavet af skyen fra det ildfaste fad. Hæld skyen i en gryde og tilsæt ½ l mælk. Lad det koge sammen under omrøring. Lav meljævning af 2 dl. vand og 3 spsk mel. Jævn sovsen, tilsæt kulør, smag til med salt og peber. Hvis middagsret serveres hvide samt brunede kartofler og rødkål til. Også velegnet på rugbrød med rødkål skysovs og en appelsinskive. |
Ribbensteg - et stykke fedt, mørt og saftigt kødIntet slår en klassisk ribbensteg i ovn med sprødt svær. For at opnå et sprødt saltet svær, skal oversiden ridses ordentligt og dybt. Hver dog opmærksom på ikke at ridse helt ned i selve kødet. Herefter saltes sværen grundigt - husk at komme godt ned mellem hver enkelt svær. Suppler gerne med et par laurbærblade. Placer stegen på en rist i en bradepande, og steg den i ovnen - hold øje med sværene løbende. Det er vigtigt, at ribbenstegens kernetemperatur når op på 70 grader, inden den tages ud af ovnen. Brug gerne et stegetermometer til at måle ribbenstegens temperatur.Tilbehør til ribbensteg med sprød sværKartofler og brunsovs hører til en god hjemmelavet ribbensteg. Foruden hvide kartofler kan du prøve at servere brunede kartofler sammen med hjemmelavet tilbehør, såsom rødkål eller råsyltede agurker. En frisk salat med enten spidskål eller rødkål gør sig godt til en sprød steg. Hvis du mod forventning har noget ribbensteg tilovers, smager det fortrinligt på en skive rugbrød toppet med rødkål.FAQHvor sidder ribbenstegen på en gris?Ribbenstegen sidder ved svinebrystet, hvor det skæres af. |
Opskriften er vist 540299 gange,
og udskrevet 8648 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (148 stemmer) |
|
Kommentarer Henning Christensen, Grenaa - 2021-02-18 16:43:08 Bedst og nemmest - bliver bare lækker. Torben - 2020-05-29 13:20:45 Øhh, hvor saltet ind i billedet! Birgit - 2019-11-27 15:32:51 Jeg ville aldrig lave mælkesovs til en ribbensteg eller andre flæskestege. Mener I det helt alvorligt? Er der ikke sky nok til sovs efter stegningen, kan man jo supplere med lidt svinebouillon. En lille sjat fløde til at runde sovsen af med, er fint. Men mælk - nej tak. Sophia - 2018-01-06 13:20:08 Sprød svær er en sikker vinder hvis du venter med at skrue op for ovnen de sidste minutter patrick - 2016-11-28 16:19:01 med hensyn til vandet, så kommer det vel også an på hvor stort dit lidfaste fad er, hvis jeg bruger 3/4 l vand så bliver stegen ikke stegt men kun kogt, den bliver helt dækket af vand Don Alberto - 2012-09-04 12:32:03 Et tip som giver sprød svær: Kog allerførst stegen med sværen nedad i lidt vand (kun sværen dækkes) i et ildfast fad som sættes i 250 grader C varm ovn i 5 minutter. Tag den så op og pensel den med lidt citronsaft. Trine - 2011-04-07 10:27:07 Gnid sværen med citron inden den kommer i ovner så er der sprød svær. Kom gerne forskellige kryderier og kanel i fadet det giver smag til sovsen. anonym - 2011-03-22 13:26:40 sæt laurbærblade mellem et par svær.. giver en suveræn smag bosse - 2011-02-16 18:48:11 jättegott! osså dansk rödkål till! Jorge - 2010-12-26 18:58:10 Det smagte saaaa godt!!! som Denis fra Aalborg sagde nogle laurbaerblade gir en god smag!!! steen - 2010-10-03 16:58:35 Jeg syntes stegetiden er lige i overkanten for en ribbenssteg - Men det er også en skinkesteg der bliver vist på billederne Per - 2010-09-02 12:38:17 Det er en flot ribbenssteg, men det er ribbenssteg, se de flade ben på billede 2 lars k - 2010-08-31 21:09:33 det er ikke en ribbesteg men det noget dyre stykke kød flæskesteg i viser på fotoet anonym - 2009-11-07 17:28:25 kom max 1 bouillon-terning i, da sovsen ellers smager for meget af bouillon. martin s - 2009-03-05 22:45:32 istedet for vand, putter man øl i, det smager bare super godt Dennis (Aalborg) - 2008-07-27 13:17:58 Man kan også forsøge sig frem, med noget hvidløg imellem sværene, og med nogle laurbærblade ved væden.. gir en god smag! Per - 2008-04-05 19:06:34 Krøl gerne staniol sammen og læg under stegen så den ligger lige. Skal du ikke bruge sauce til så er det næsten lige meget med vandet, kun lige så fedtet ikke brænder fast. Per - 2008-04-05 19:04:07 Gav den 200 grader C i alm. ovn Camilla - 2008-02-13 17:22:25 3/4 L vand er rigtigt nok. Meget af vandet fordamper jo i ovnen og hvis ikke der er nok vand så brænder stegen sig fast i bradepanden. Karla - 2007-11-22 21:32:23 Tilsæt et stort løg skåret i skiver put det i vandet og lad det stege med. Put nogle hele peberkerner i rillerne på sværen. pas på den ikke koger tør. Når stegen er færdig sies løg og peberkerner fra. Tilsæt evt. bouillion og lad det koge godt igennem, tilsæt kaffefløde 9 %, jævn med maizena og smag til med evt mere salt og peber. viola. Så kommer der smag på. Jesper P - 2007-09-28 15:12:02 Nej der menes nok 3/4 L.. Som væde til en ovnstegt steg er 3/4DL ikke meget. Thomas - 2007-09-18 19:04:00 menes der ikke 3/4 DL i stedet for Liter ? jesper jp - 2005-01-01 01:01:01 mangler kryd og noget ekstra tilbehør |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne