Kartoffelmarcipan
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Pisk de mosede kartofler og mandelessensen sammen i en lille skål, med håndmixeren på lav hastighed, til massen er blød.
Pisk gradvist flormelisset i og lav en stiv dej.
Form kartoffelmarcipanen til figurer, og sæt dem til tørring på et fad. Mal dem med frugtfarver, el. rul dem i kakao. Opbevares i en tæt dåse på et køligt sted. Tips: Holdbarhed ca. en uge. |
|
Opskriften er vist 25165 gange,
og udskrevet 287 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer J. K. H. - 2009-12-13 14:53:20 Kender det fra min barndoms jul, og har selv bragt det med videre til mine børn og nu børnebørn. Det er meget sødt, og minder vel ikke ret meget om macipan, men bare smagen bringer minderne frem. Oprindeligt stammer opskriften (så vidt mig bekendt) fra årene omkring 2. verdenskrig, hvor det ikke var så let at få den ægte vare. - Dette var et ljlle tilbageblik, men nu til det egentlige: Der er flere variationer på denne opskrift - Bl.a. kan man tilsætte lidt smør eller oprindelig margarine, for at holde konfekten mere blød. - Kakao og frugtfarve kan øltes ind i massen, løgges lagvis sammen og skæres ud som rigtige marcipansnitter eller fornes til forskellige figurer, (børnene elsker at få lov til at være med). - Kokos, pebermynte, frysetørret kaffe o.s.v. kan også tilsættes, så mulighederne for at variere er mangfoldige. ---Jeg ville nok tilsætte noget mere mandelessens, men det er jo op til folks egen smag. - - - Og opbevares de i en tæt dåse eller lignende, er holdbarheden betydelig længere end en uge, de bliver dog en del fastere end vanlig konfekt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne