Lamtagine kogt i søde tomater, mandler og kartofler

Lamtagine kogt i søde tomater, mandler og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Tunesien

TunesienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2500 g.udbenet lammeskulder eller bov/kølle skåret i 6x6 cm term
5 fedhvidløg, hakkede
1 tsk.safrantråde
1.5 tsk.stødt ingefær
1.5 spsk.paprika
0.75 tsk.friskkværnet sort peber
3.5 dl.smuttede hele mandler
2 stkkanel, hel
200 g.rosiner
1 spsk.stødt kanel
2 dl.olivenolie
2 revne løg
5 dl.tomatjuice (kør f.eks. 600-800 g tomater gennem en saftpresser)
2 kg.flåede tomater på dåse eller flåede friske tomater
1500 g.skrabede kartofler
 evt. vand til det dækker
 
Opskrift:
Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, revet løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet eller i 2 dage ved stuetemperatur.
Tør stykkerne af.
Brun kraftigt i olivenolie, tilsæt resten minus mandlerne, rosinerne og kartoflerne. Kog sagte 2-2½ time ved konstant skumning, og lige inden kødet er mørt tilsættes resten og koges 20 min. ekstra.

Pynt med hakket koriander/persille og server groft brød og couscous til.





karakterer:
Opskriften er vist 11952 gange,
og udskrevet 242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-10 15:20:16
den er ikke Tunis mad den morroco