Dominokager

Dominokager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 50 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 æg
80 g.sukker
125 g.honning
30 g.nødder
30 g.sukat
30 g.pomeransskal
40 g.blokchokolade
250 g.hvedemel
2.5 tsk.bagepulver
0.5 tsk.kanel
1 knsp.Stødt nelliker
1 citron reven skal heraf
 
 Fyld:
 Abrikosmos
 Marcipan
 
 Glasur:
200 g.let bitter chokolade
 
Opskrift:
Rør æg og sukker skummende. Honningen smeltes over vandbad. Hak nødder, sukat og pomeransskal fint, rør det hele sammen med mel og bagepulver og tilsæt krydderier og citronskal Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt bradepande. Bag honningkagen i en varm ovn ved 200 grader C i ca. 15 minutter.

Skær kagen i terninger, mens den endnu er varm og lad dem afkøle.

Del hver terning på tværs og læg dem sammen igen med abrikosmos og en tynd skive udrullet marcipan. Smelt chokoladen over vandbad. Læg kagerne på en rist over et stykke alufolie og hæld chokoladen over i et tykt lag. Lad chokoladen stivne helt, inden kagerne gemmes væk i en kasse med pergamentpapir mellem lagene.





karakterer:
Opskriften er vist 14932 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Marcipan kan med fordel udrulles i en plastikpose. Den kan rules meget tyndt ud og klistrer ikke fast

  -   2005-01-01 01:01:01
Så lækre at de næsten skulle stå under konfekt :-)). Man KAN dog udmærket flække hele kagen på én gang og bagefter skære i tern