Afrikansk høne

Afrikansk høne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :     

Ingredienser:
1 stor høne
100 g.svesker
2 dl.vand
2 spsk.sukker
4 spsk.hvedemel
 salt
 peber
2-3 spsk.olie
1 rød paprika
2.5 dl.hvidvin
1.5 dl.kraft fra hønen
0.5 tsk.rosmarin
1 løg
 lidtstrimler citronskal
2-3 faste pærer
 
Opskrift:
Kog sveskerne i vand tilsat sukker til de er møre.

Del hønen i passe stykker. Tag ryggben og brystben og kok kraft på dem. Vend hønen i mel tilsat salt og pepper. Hæld olie i panden og steg stykkerne til de er gyldenbrune. Tag dem op.

Del paprikaen i strimler og steg dem i olien på panden. Hæld dem i en ovnfast form.

Rør resten af melet med vin og kraft fra hønen og hæld det i panden. Rør til det tykner. Tilset 2 spsk. kraft fra sveskerne og rosmarin. Smag til med salt og pepper.

Skræl løget og hæld den i panden. Tilsæt citronskal. Skræl pærerne og stik kernehusene ud. Skær pærerne i tykke skiver og hæld dem i panden. Kog pærerne ca. 3 min. og hæld dem i formen sammen med saucen i panden.

Læg hønsestykkerne på toppen sammen med sveskerne. Læg låg på. Sæt formen i ovnen ved 190 grader C midt i ovnen i ca. 1 time.

Fjern løget og citronskallen før formen sættes på bordet.

Server ris eller kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 21468 gange,
og udskrevet 338 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hmm... Vi brugte en kylling i stedet for høne, og den blev også rigtig god... men retten i helhed er ikke lige os.....

  -   2005-01-01 01:01:01
mmm lyder spændende.. det bliver prøvet

  -   2005-01-01 01:01:01
opskriften er meget svær og forstå. Og en høne har nok svært ved at blive mør på en time. Ideen er god men man skal have meget forstand på mad for at lave den