Pæretrifli

Pæretrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pæretrifli, billede 4 Pæretrifli, billede 1 Pæretrifli, billede 2 Pæretrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Halve syltede pære, konserves 480g 1 dåse halve pærer i sukkerlage indeholder 820 g. nettovægt og 460 g. drænet vægt.

1 dåse indeholder 6-12 stk. og det giver en gennemsnitsvægt på 51 gram.
   
  Creme:
3.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
chokoladespåner
   
Opskrift:
Begynd med cremen.
Bring kaffefløde og den flækkede vaniljestang i kog. Udblød husblas i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker tyk og skummende. Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for væde og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen bliver kold.

Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.


Læg makroner i bunden af en skål og dryp med sherry eller portvin. Hæld lagen fra pærerne og fordel dem over makronerne. Hæld cremen over og stil desserten koldt.

Pynt med reven chokolade før serveringen.

Tips:

På billedet har vi skåret pærerne i mindre stykker og serveret i trifliglas





karakterer:
Opskriften er vist 40006 gange,
og udskrevet 699 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11120 (2647 kcal)
KJ pr. Pers. 1390 (330 kcal)
Vægt ialt 1706 gram
Vægt pr. Pers. 213 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 651 KJ (155 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 19.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-11-20 14:06:17
Jamen, kog da pærerne selv! Det tager ikke lang tid.