Focaccia brød i bradepande

Focaccia brød i bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Mads

Indsendt :      Red :
Focaccia brød i bradepande, billede 4 Focaccia brød i bradepande, billede 1 Focaccia brød i bradepande, billede 2 Focaccia brød i bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

350 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Pensling:
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 spsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
evt. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt olivenolie, hvedemel og durummel og rør dejen sammen. Dejen skal være lind - den skal ikke æltes.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 2 timer. Hæld dejen i en bradepande 38x33 cm. beklædt med bagepapir. Lad den efterhæve tildækket ca. 30 min. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Pensel med olivenolie og drys med Provencekrydderi eller rosmarin og evt. salt. Bag brødet 40 min.

Lad brødet køle af på en bagerist. Skær ud og server.

Tips:

Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Det kan fryses men undlad da at pensle med olie og drysse salt på. Er godt sammen med oliven tapanade.





Beskrivelse:

Focaccia

Denne opskrift er inspireret af det italienske køkken og den simple tilberedning af lækker og smagfuld mad. Det luftige italienske brød, focaccia, er spækket med krydderier, rosmarin, salt og olivenolie. Dette brød passer derfor i et utal af retter eller som en simpel snack.

Foccacia brødets oprindelse

Det skønne focaccia brød stammer fra Italien. Denne opskrift tager udgangspunkt i brødets oprindelse og indeholder derfor også frisk rosmarin, olie og flagesalt. Dit friskbagte brød vil både være sprødt og luftigt på én og samme tid - det er jo trods alt i familie med pizzaen selv.

I denne opskrift anbefaler vi, at du anvender en bradepande, for nemt og enkelt at komme i mål med dit italienske brød. Benytter du vores opskrift, er der brød til ca. 8 personer.

Focaccia opskrift - hjemmelavet lækkert brød

I vores opskrift på hjemmelavet focaccia brød skal du anvende 8 ingredienser. Opskriften tager ca. 3,5 timer, heraf udgør hævetiden 2,5 timer og bagningen 40 minutter. Det er derfor et simpelt og nemt brød at lave, da det i størstedelen af tiden skal hæve og udvikle sig.

FAQ

Hvordan opbevares focaccia brød til dagen efter?

Focaccia brød opbevares i en lufttæt pose efter nedkøling, hvis du har planer om at spise brødet dagen efter. Hvis du ikke spiser brødet inden for 1-2 dage ved denne opbevaring, kan du fryse brødet ned. Gøres dette, anbefaler vi, at du undlader at pensle dit brød og drysse salt på inden nedfrysning.

karakterer:
Opskriften er vist 330842 gange,
og udskrevet 6628 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (66 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12201 (2905 kcal)
KJ pr. Pers. 1525 (363 kcal)
Vægt ialt 1409 gram
Vægt pr. Pers. 176 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 865 KJ (206 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 39.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-05 17:23:14
Dette brød er utrolig nemt og lækkert! Serverede det for hele svigerfamilien, og de elskede det! Det blev spist på ingen tid.

  -   2016-07-05 15:35:46
Nemt og super lækkert brød

  -   2016-02-24 19:45:14
Dejligt brød! Kan klart anbefales!

  -   2014-10-11 15:26:12
Brødet smager fantastisk, især hvis man tilsætter lidt hakket hvidløg til olien der pensles på. Jeg plejer også at stikke nogle halverede cherrytomater oveni brødet før det bages.

  -   2013-03-02 12:57:24
Det smager utroligt godt og ligeså nemt at lave.... !!!

  -   2012-10-21 20:01:32
Jeg tilføjede hakkede, soltørrede tomater og blendede hvidløg i olien som skulle på toppen. Super lækkert:-)

  -   2012-07-17 13:29:09
Super god ! Kom et tyndt lag ketchup lidt skinkestrimler og et par pepperoni på ! Det smagte så afgjort bedre en dem man køber hos bageren ! Mums !

  -   2012-06-22 20:29:14
Det smager rigtig godt

  -   2012-06-19 14:41:23
Dette brød er helt klart det bedste! Det blev helt perfekt og det var væk på ingen tid! Mange tak for opskriften, både børnene og min mand var elle vilde med det!

  -   2010-08-16 14:13:05
Dette brød smager helt fantastisk!! Og så er det jo super nemt at lave. Smager klart bedst samme dag det er lavet!