Abrikoshjerter

Abrikoshjerter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
250 g.hvedemel
150 g.sukker
1 spsk.vanillesukker
1 æg
0.5 tsk.ingefær
150 g.smør eller margarine
 
 Fyld:
 Abrikosmarmelade
 
 Desuden
200 g.overtrækschokolade
40 g.valnødder eller mandler
 
Opskrift:
Hæld melet i en skål. Smørret smuldres heri. Tilsæt sukker, vanillesukker, ingefær og ægget. Ælt dejen sammen og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.

Rul den tyndt ud og stik den ud med en hjerteform. Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader C i 12-15 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle.

Rør abrikosmarmeladen lind. Smør halvdelen af hjerterne med marmelade og læg dem sammen to og to. Smelt overtrækschokoladen i vandbad. Bred den i et tykt lag chokoladen over kagerne. Pynt hjerterne med halve valnødder eller hakkede mandler.





karakterer:
Opskriften er vist 18840 gange,
og udskrevet 293 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-28 23:26:51
Abrikosmarmeladen kan begrænse holdbarheden. Hvis marmeladen er uden konservering, skal kagerne i køleskabet. For at forhindre kagerne i at falde fra hinanden, smurte jeg også chokolade på siderne.

  -   2010-02-18 23:53:49
Hvordan får du dem til at klistre sammen, så de ikke falder fra hinanden?

  -   2006-12-29 11:58:01
Lækre kager, men dejen er noget besværlig at have med at gøre, fordi den er så klæg!