Svenske kanelsnegle

Svenske kanelsnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
75 g.margarine
2.5 dl.mælk
25 g.gær
0.5 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
3 spsk.sukker
425 g.hvedemel
 
 Fyld:
100 g.smør eller margarine
3-4 spsk.sukker
4 tsk.kanel
 
 Pensling:
1 æg
 
 Drys:
 sukker
 
Opskrift:
Smelt margarinen, hæld mælken i og lad den blive lun, før den hældes i dejfadet over gæren, der røres ud. Tilsæt salt, kardemomme, sukker og det meste af melet. Rør dejen ensartet og kom mere mel i, til dejen har en passende konsistens. Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. ½ time.

Rul dejen ud i en aflang plade ca. ½ cm tyk. Fordel det blødgjorte smør på dejen, drys sukker og kanel på og rul dejen sammen på den lange led, som en roulade. Skæres i 3 cm brede skiver, som lægges i papirforme. Sættes på en bageplade og efterhæver i ca. ½ time.

Pensles med sammenpisket æg, drysses med sukker og bages i ca. 25 min ved 225°

Tips:

Spises lune Er fryseegnede.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelsnegle

karakterer:
Opskriften er vist 26783 gange,
og udskrevet 703 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-18 16:17:11
Al for lang bagetid. Varmluftsovn 200 gr. max 20. min

  -   2011-09-30 15:46:27
dejen smager lidt mærkelig i starten..

  -   2010-03-01 14:40:00
Fede kanegelboller, men de samget lidt fro meget af sukker. Og min kone fortalte mig at de havde fået for meget, men en ellers vidunderlig smag som der kom ud af disse små runde kugler... Mvh Pede.

  -   2008-12-25 12:50:33
der skal perle sukker på så de kan blive rigtige svenske og helst et glas økologisk glas sød mælk til

  -   2007-08-05 21:13:08
Det hedder svenske kanelsnegle fordi kanelsnegle er en svensk "opfindelse". Det var Jøsta Bønkymynke der bragte kanelsneglende til danmark

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan også bages uden gær!! Brug i stedet 6 tsk bagepulver, 7½ dl mel. I fyld: i stedet for sukker brug da 100 gr farin og tilsæt 1 tsk kardemomme! Pynt: grøn glasur - falder lige i øjnene på børn!! HUSK skal ikke hæve når der bruges bagepulver!! Man sparer tid og strøm!

  -   2005-01-01 01:01:01
Også omkring et kvarter ved 225 grader i alm ovn...-Men super goé... :O)

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder vildt godt men da jeg lige var gået i gang med at lave nogle andre opdagede jeg dem..... øøøøøøøøøvvvvvvvvvv

  -   2005-01-01 01:01:01
hvofor hedder det "svenske"

  -   2005-01-01 01:01:01
De skal i hvert fald ikke bages ved 225 grader og SLET ikke i så lang tid. Måske et kvarters tid ved 200 grader i varmluftsovn!!!