Champignonlasagne

Champignonlasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Champignonlasagne, billede 4 Champignonlasagne, billede 1 Champignonlasagne, billede 2 Champignonlasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
450 gram Helbladet spinat, frost
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Mornaysauce 5% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
4 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
4 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune det. Svits champignon i kvarte og hakket løg i 3 min.

Pres væder fra spinaten. Vend den i champignonblandingen sammen med muskatnød, salt og peber.

Del champignonblandingen op i tre portionen.

Læg først en portion champignonblanding i et smurt ovnfast fad. Hæld ca 1 1/2 dl mornaysauce over. Dæk med halvdelen af lasagnepladerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge-slut med resten af mornaysaucen.

Drys med revet parmesanost og bag midt i ovnen i 35 min ved 200 grader C. alm. ovn. Lad stå på køkkenbordet i ca 10 min inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 113435 gange,
og udskrevet 2569 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5697 (1356 kcal)
KJ pr. Pers. 2848 (678 kcal)
Vægt ialt 1686 gram
Vægt pr. Pers. 843 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 337 KJ (80 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-28 17:52:00
Ja den kan fint fryses :)

  -   2018-08-01 18:04:47
Kan lasagnen fryses da en hel opskrift er for meget til 2 personer Den smager super godt har lavet den for mange år siden første gang.

  -   2012-04-09 16:46:14
Udemærker grund-opskrift :) varierer selv med at komme lidt feta og revet squash i samt en low-fat mornay sauce

  -   2012-01-29 15:13:04
Smager rigtig dejligt og er supernemt at lave. Vil prøve med mere spinat og lidt mindre mornay sauce næste gang

  -   2011-11-12 18:39:11
Den smagte rigtig godt! Kan bestemt anbefales :-)

  -   2009-12-06 16:15:52
Dejlig lasagne - har nu også prøvet at blande laks og rejer i, udemærket sammensætning..

  -   2008-09-04 17:41:48
Oh my god!! Det lyder simpelthen bare så fantastisk godt! Både hvis man er vild med kød OG ost! Glæder mig til at lave det :D

  -   2008-04-03 13:13:25
Den var så god! Men kan sagtens laves med finthakket spinat og almidelige løg!

  -   2007-11-12 20:41:50
Mums for en kødspiser... :-) Rigtig godt!

  -   2007-03-12 18:33:03
Super, godkendt af 3 børn ; hvoraf den ene er storkræsen! Har udskiftet chalotteløg med alm løg og hel spinat med hakket, frossen spinat. Derudover tilsat ca. 1 dl. mælk og brugt dobbelt så mange lasagneplader. Tip! Bland mornaysauce og fyld, så er der kun en sovs at mikse med pladerne

  -   2005-01-01 01:01:01
kan stærkt anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
Med finhakket spinat, gøres blandingen mere fast

  -   2005-01-01 01:01:01
god lasage, men undlad hellere granaost, da der også er ost i mornay sauce

  -   2005-01-01 01:01:01
den bedste lasagne jeg nogen sinde har smagt