Tzatiki

Tzatiki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt af : Lisa

Indsendt :      Red :
Tzatiki, billede 4 Tzatiki, billede 1 Tzatiki, billede 2 Tzatiki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
Opskrift:
Tag yoghurten og kom den op i 4-5 kaffefiltre og stil dem evt. i et dørslag, lad det stå i min.2 timer, så væden løber fra og yoghurten bliver fast. Skræl agurken og riv den på den grove side af rivejernet, kom agurken op i en dyb tallerken med noget køkkenrulle i bunden, så det kan suge vandet, kom lidt salt på. Knus ca.3 fed hvidløg og rør det i yoghurten med lidt salt og peber. Rør agurken i og lad det stå køligt før servering.

Tips:

Serveres med lækkert frisk lyst brød til eller pitabrød. Kan også bruges til en lækker bøf eller bagekartoffel.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tzatziki

karakterer:
Opskriften er vist 52389 gange,
og udskrevet 1294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2742 (652 kcal)
KJ pr. Pers. 685 (163 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 210 KJ (50 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-16 01:36:01
Hvorfor ikke bare bruge græsk yoghurt? Det plejer jeg at gøre, den er perfekt fast og cremet. Og olivenolie i er super.

  -   2010-02-14 10:10:59
istedet for kaffefiltre, kan man osse bruge en skål med et viskestykke og så hælde yoghurten i viskestykket :) det plejer vi at gøre!!!

  -   2007-07-20 03:23:58
I grækenland brugger de lidt god olivenolje til at binde det bedre sammen. Det giver lige prikken over i´et

  -   2007-01-09 16:15:40
ps. der er ikke væden der skal blandes med yghurten

  -   2007-01-09 16:15:04
Man kan også rive en agurk, presse væden ud, blande den med et bæger græsk yoghurt, presse mindst 3 fed hvidløg i og smag til med salt og peber..... fastere end den ovenover