Tzatiki
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Oprindelsesland : Grækenland Indsendt af : Lisa Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag yoghurten og kom den op i 4-5 kaffefiltre og stil dem evt. i et dørslag, lad det stå i min.2 timer, så væden løber fra og yoghurten bliver fast.
Skræl agurken og riv den på den grove side af rivejernet, kom agurken op i en dyb tallerken med noget køkkenrulle i bunden, så det kan suge vandet, kom lidt salt på.
Knus ca.3 fed hvidløg og rør det i yoghurten med lidt salt og peber. Rør agurken i og lad det stå køligt før servering.
Tips: Serveres med lækkert frisk lyst brød til eller pitabrød. Kan også bruges til en lækker bøf eller bagekartoffel. |
|
Opskriften er vist 52389 gange,
og udskrevet 1294 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-03-16 01:36:01 Hvorfor ikke bare bruge græsk yoghurt? Det plejer jeg at gøre, den er perfekt fast og cremet. Og olivenolie i er super. Line Sofie - 2010-02-14 10:10:59 istedet for kaffefiltre, kan man osse bruge en skål med et viskestykke og så hælde yoghurten i viskestykket :) det plejer vi at gøre!!! louise - 2007-07-20 03:23:58 I grækenland brugger de lidt god olivenolje til at binde det bedre sammen. Det giver lige prikken over i´et heeey - 2007-01-09 16:15:40 ps. der er ikke væden der skal blandes med yghurten Heeey - 2007-01-09 16:15:04 Man kan også rive en agurk, presse væden ud, blande den med et bæger græsk yoghurt, presse mindst 3 fed hvidløg i og smag til med salt og peber..... fastere end den ovenover |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne