Rokkevinge (tartar) med rucola og æble-vinaigrette

Rokkevinge (tartar) med rucola og æble-vinaigrette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : HajFisk - Rokke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.rokkevinge med skind og brusk
 blandede supperurter og krydderurtestilke
3-4 dl.vand eller hvidvin
1 tsk.korianderfrø
 salt
 peber
1 lille bdt. persille
2 spsk.kapers
2 spsk.rødløg
1 bdt.rucolasalat
 
 Æble-vinaigrette:
5 spsk.koldpresset rapsolie
2 spsk.kondenseret æblesaft (evt. fra Fejø Miljøfrugt)
2 spsk.æbleeddike
1 tsk.dijonsennep
 salt
 peber fra kværnen
 
Opskrift:
Skær grøntsager og stilke småt ud. Sauter i lidt smør. Hæld koriander og vand eller vin ved. Skær rokkevingen i fire stykker. Kom den i sauterepanden, krydr med salt og peber. Bring igen væsken i kog, læg låg på, skru ned for varmen, og damp ca. 12 minutter til kødet løsner sig fra benet. Tag fisken op. Sigt grydens indhold og brug skyen til fiskesauce eller suppe eller en terrin som neden for.

Løft skindet af rokkevingestykkerne. Pluk kødet i mindre stykker. Hak persille kapers og rødløg, og rør det sammen med rokken, krydr med salt og peber og fordel på tre tallerkener, mens det stadig er lunt.

Hæld samtlige ingredienser til vinaigretten i et glas med låg. Ryst til vinaigretten samler sig til en tungtflydende væske. Foretrækker du en skilt vinaigretter skal du ikke ryste helt så længe. Smag til med salt og peber. Vend et par spsk vinaigrette sammen med rucolaen og fordel over rokketartaren. Opbevar resten af vinaigretten op til 14 dage i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 10210 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu