Salzburger nockerln

Salzburger nockerln, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 æggehvider
1 knsp.salt
5 spsk.flormelis
4 æggeblommer
3 spsk.hvedemel
1 spsk.smeltet smør
1 spsk.sukker
 flormelis
 
Opskrift:
Del æggene forsigtigt og gem de 4 æggeblommer. Pas på der ikke kommer æggeblomme i æggehviderne, så kan de ikke piskes stive. Selv den mindste smule kan ødelægge det hele. Pisk æggehviderne meget stive med en el-pisker, ca 5 min. Når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at hviderne løber ud, er de færdige. Tilsæt flormelis, lidt af gangen, under fortsat piskning. Vend med en dejskraber én æggeblomme i af gangen og vend derefter melet i med store tag. Hæld smeltet smør i en aflang form, ca 30x20 cm og med ca 5 cm høje kanter. Strø sukker på. Kom dejen i og lav fire toppe på den.

Bag ved 225º i 8-10 min. Sigt flormelis over. Servér souffléen med det samme.

Serveres med Hindbær- eller jordbærkompot eller frisk frugt.





karakterer:
Opskriften er vist 17092 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu