Koldskål med tykmælk

Koldskål med tykmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Koldskål

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : pernille

Indsendt :      Red :
Koldskål med tykmælk, billede 4 Koldskål med tykmælk, billede 1 Koldskål med tykmælk, billede 2 Koldskål med tykmælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
6 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æg, sukker og vanille piskes godt.

Herefter tilsættes kærnemælken og tykmælk røres forsigtigt i.

Serveres kold med kammerjunkere eller tvebakker





karakterer:
Opskriften er vist 479708 gange,
og udskrevet 6480 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (281 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6382 (1519 kcal)
KJ pr. Pers. 1063 (253 kcal)
Vægt ialt 2238 gram
Vægt pr. Pers. 373 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 285 KJ (67 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-19 09:42:58
Har nu altid kun brugt æggeblommerne...... 😉 Og så er det tykmælk, som i opskriften, der bruges, da ymer gør den for sur.....

  -   2014-06-02 18:46:53
Husk at lad den stå i køleskabet i en times tid inden du servere den, det er der den bliver cremet og fyldig.

  -   2013-05-27 15:28:55
hej jeg syntes at denne her kåldskål smagr rigtig godt og den ser meget lækker ud på billedet men det smager meget bedere

  -   2013-05-06 13:55:16
Jeg blender eller moser en pakke frosne jordbær og blander det i også. Lækkert med en opskrift uden citron! Det her er præcis som min mor lavede den. I dag bruger hun vaniliecreme i stedet for æg.

  -   2011-05-05 11:39:15
endelig en rigtig gammeldags koldskål med æg!! hjemme ved os er ristet havregryn altid et hit!! rist 3-4 dl havregryn med 1 spsk. sukker til det er lysebrunt, derefter ligges det på et stykke bagepapir til det er tørret og så er det klar til at spise på koldskålen!!

  -   2011-04-13 16:33:43
syntes altså den er rigtig god :)

  -   2010-05-27 15:06:09
Jeg plejer aldrig at bruge æg til denne opskrift. Dog lidt mere vanilie

  -   2009-06-22 17:30:47
Lækker koldskål. godt der ikke er citronsaft i. Det er jo ikke alle der kan bruge citronsmagen.

  -   2008-07-29 12:35:43
Nøjes med at tilsætte 2 æg, og iflg. dansk skik skal der tilsættes 2 spsk. citronsaft - gør retten meget friskere.

  -   2008-07-11 12:31:24
den smager godt, men bedre med en skive vanilieis eller 2 i, og så knap så meget ymer. lidt citronsaft giver det sidste pift. men ellers er den uanmindelig fantastisk.

  -   2008-05-07 15:34:22
KONON koldskål.... Put en stang vanilie idet giver prikken over i´et... Venlig hilsen Lene Midtgaard

  -   2007-06-24 18:24:24
Der nu ikke noget så godt som hjemme lavet koldskål