Blå karpe
Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Karpe Kilde : Gråsten Statsskovdistrikt Indsendt : Red : |
|
|
Blå karpe har været en yndet juleret hos borgerskabet i de nordtyske havnebyer, og herfra er traditionen nået til de sønderjydske købstæder.
Idag er der stadig et rimeligt salg i Schleswig-Holsten, hvor karpen spises enten som jule- eller nytårsmad. Det er slimlaget på fisken der giver den blå farve. Hvis man vil lave blå karpe, er det vigtigt, at man ikke skraber eller renser fisken for skel udvendigt, og heller ikke fryse den, da det vil ødelægge slimlaget. Fisken kan skylles forsigtigt og tørres indvendig med en køkkenrulle. Karpen lægges i vasken og overhældes med en halv liter kogende eddike. Herefter lægges den i en fiskegryde og koges i vand ved svag varme i 1/2 til 3/4 time efter hvor stor den er. Kog den med løg, laurbærblade, salt og hele peberkorn. Server fløde-peberrodssovs og hvide kartofler til. |
|
Opskriften er vist 13413 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne