Julebombe
Højtid: Jul Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Pisk fløden til en ikke for stift skum.
Bland flødeskum med sigtet flormelis, de grofthakkede kirsebær og de grofthakkede mandler. Kirsebær fra dåse skal dryppe godt af inden anvendelse. Tilsæt rom og derefter den smeltede husblas. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Smør en rundbundet skål med olie. Hæld desserten i skålen, og glat overfladen. Stil desserten koldt i 2-3 timer. Løsn desserten langs kanten så dybt som muligt med en skarp, spids kniv. Vend den ud på serveringsfadet. Ryst godt, inden skålen fjernes. Man kan dyppe skålen et øjeblik i varmt vand, men det er som regel ikke nødvendigt. Bræk chokoladen i stykker og smelt den i en skål med tætsluttende låg over vandbad. Pas på at der ikke kommer damp ind. Lad chokoladen køle lidt af. Hæld den på midten af desserten, smør den ud til kanten med en kniv eller pensel, så løber den ned af sig selv. Stil desserten køligt men ikke i køleskab eller i træk, til chokoladen er stiv. Når chokoladen er stiv og har dannet glat, blank overflade, så er den klar til servering. Tips: Variation: 7 blade husblas ½ liter piskefløde 2 spsk flormelis 1 dl lys portvin eller sød sherry 50 g fintsnittet sukat 50 g rosiner 25 g pomeransskal 75 g grofthakket nøddekerner Pynt: ca.100-125 g overtrækschokolade |
|
Opskriften er vist 48187 gange,
og udskrevet 546 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (45 stemmer) |
|
Kommentarer The dessert man - 2013-12-27 20:16:58 Super lækker dessert. Jeg skiftede dog de friske kirsebær og rommen ud med Amarena-kirsebær og anvendte en del af lagen herfra i stedet for rommen. Meget velsmagende og det lykkedes perfekt med chokoladeovertrækket. Per - 2008-11-30 16:07:53 Det med chokoladen drillede, først var den kølet for meget af, så den ville ikke rende nogen steder, så den fik vi pillet af og smeltet en ny portion som vi så hældt over næsten med det samme, med det resultat som i kan se på billedet, nemlig at det meste rendte ned. Jeg tror jeg vil bruge en chokoladesauce enten over eller ved siden af en anden gang. sofie - 2005-01-01 01:01:01 okay.. ikke den bedste... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne