Gammeldags flødekarameller
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukkeret smeltes langsomt i en stor jerngryde.
Gryden tages af og 2½ dl fløde tilsættes. Sættes atter over lavt blus, til det begynder at blive tykt, rør ofte. Sirup og smeltet margarine røres i, og det koger, til det er lindt, hvorefter den sidste deciliter fløde tilsættes. Koger ganske svagt, så det ikke brænder på, til karamellen stivner ved afkøling (tag lidt op med en ske og prøv). Det tager ca. 30 minutter. Massen hældes op i en form, der bør være penslet med olie (brug eventuelt bradepanden, foret med alufolie). Skær terninger af passende størrelse efter nogle få minutter. Lad det derefter stå en times tid, inden karamellerne skilles fra hinanden og pakkes i sellofan. |
|
Opskriften er vist 130274 gange,
og udskrevet 2577 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (119 stemmer) |
|
Kommentarer Trine - 2013-12-07 12:55:54 De smager fantastisk:D Der er kun det at mine ikke vil stivn, eller blive hårde :( anne og anna - 2011-05-30 16:30:44 De er rigtig gode, men vi vil også anbefale at putte den første fløde langsomt i. pas på de ikke brænder på, det er bare surt. Men de er rigtoig gode, de smager lidt af daim :) det er godt :D signe - 2011-05-20 16:09:30 Glæder mig til og prøve og lave dem de ser rigtig gode ud. ;D lotte - 2010-12-17 18:41:44 veldig god karamell jævla ass Hannah - 2010-11-17 13:42:04 Hvis man vil have dem bløde kan man tilsætte glukose som fås på nogle apoteker. malle og far:-) - 2010-07-30 17:50:38 de smager himmelsk man skal bara huske ar rør i det vært 1.min for ellers kommer de til at smage brændt. og vis man skal lave skiikke pinde ud af det kan man jo drysse lide kakao og sukker på toppen det giver vist et eks. pift:-) luna og lilly - 2010-07-08 20:56:21 de her karameller er vededens beste tak for opskriften for nu kan jeg selv lave dem anna og anne - 2010-04-11 15:04:29 De er sygt super gode:) nemme at lave, for selv os to kan finde ud af det:)Det tager kun 40-50 minutter. man kan sagtens lave dem med mindre fløde, og mindre sirup Ps. man når at spise dem inden de er lavet færdige, fordi at det smager så godt. anne sophie - 2008-11-08 17:16:16 smager fantastisk, tager ca. 2 timer! man kan også lave slikkepinde:) astrid og laura - 2008-10-28 16:04:36 de smagte godt men var meget hårde det var ligesom bolcher nina Aalykke - 2008-01-25 15:49:41 den er god fordi det gammeldages er bedst!! Frederik - 2008-01-16 21:45:07 Smagen er fantastisk men de bliver stadigvæk stenhårde Michael - 2005-01-01 01:01:01 Jeg kan kun anbefale disse... tip: hel forsigtigt den første fløden i, under omrørring ellers stivner karamelmassen... det er bare iriterende... men som sagt de er RIGTIG GODE |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne