Brun julelagkage fra Als
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er ikke fryseegnet. Indsendt : Red : |
|
|
Farin og margarine røres grundigt sammen, og æggene røres gradvis heri.
Mel, krydderier, hjortetaksalt, natron og kakao røres forsigtigt i, skiftevis med kærnemælken.
Dejen kommes i en smurt springeform og bages ved 170 grader C i ca. 1 time (man kan prøve med en strikkepind, dejen må ikke hænge i).
Når den er afkølet, skæres den igennem (flækkes) til tre bunde. De lægges sammen med smørcreme, og toppen dækkes med glasur af flormelis udrørt med lidt citronsaft og farvet grøn med grøn frugtfarve. Pyntes med smuttede flækkede mandler, der lægges i mønster som blomster. Smørcremen laves ved at røre smør blødt sammen med flormelis, ca. 75 g. flormelis til 100 g. smør, smages til med cognac). Kagen kan holde sig flere uger i køleskabet. Eventuelt kan den lægges sammen senere. |
|
Opskriften er vist 22163 gange,
og udskrevet 402 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne