Kouring (Kage-ring)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Mælk, fløde og margarine lunes i en anelse i en kasserolle til margarinen er smeltet.
Gæren smuldres i et stort lerfad, og kasserollens indhold røres heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, melet kommes i lidt efter lidt.
Dejen æltes og slås godt sammen, den skal være fast, men ikke for hård.
Eventuelt spares lidt af melet og drysses over dejen, som hæver et lunt sted i ca. 45 minutter.
Dejen lægges ud på bordet, og æltes atter igennem, eventuelt med lidt mere mel, den skal slippe fingrene.
Dejen deles i tre, der hver rulles til en tyk pølse.
Brødene formes således: I den ene ende af hver dejpølse laves med hånden en ret dyb rille. Dejpølsen rejses nu på højkant og trykkes lidt mere flad og rund, medens den sidste ende ved rillen, drejes en halv omgang og trykkes fast ovenpå brødet som en hat (eller man kan blot sætte en lidt mindre dejbolle ovenpå det runde brød). Der pensles med pisket æg og skæres et kors foroven med en skarp kniv. Efterhæver evt. og bages derefter ved 200 grader C på næstnederste rille i ovnen. Brødene hæver ganske meget i ovnen, og det er bedst at bage dem i bradepanden. |
|
Opskriften er vist 12684 gange,
og udskrevet 170 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne