Hamburgryg, glasseret

Hamburgryg, glasseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Hanne

Indsendt :      Red :
Hamburgryg, glasseret, billede 4 Hamburgryg, glasseret, billede 1 Hamburgryg, glasseret, billede 2 Hamburgryg, glasseret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.hamburgerryg
1 løg
1 gulerod
 porrertop
 
50 g.margarine
1 dl.brun farin
 
Opskrift:
Stil hamburgryggen på højkant i gryden og hæld vand over så den er dækket. Tilsæt urterne og lad den koge i 40 ca. minutter. Lad hamburgryggen afkøle i vandet.

Placer hamburgryggen i et ildfast fad og fordel først farin og så margarine i klatter på "ryggen" placer fadet på risten i midten af en forvarmet ovn 250 grader C. alm. ovn. Den er glasseret efter 10-12 min.

Serveres med kogte grønsager efter eget valg samt pillede kartofler. Evt. en opbagt men let sovs lavet af: 50 g smeltet smør eller margarine (må ikke tage farve) 3 spsk mel 1 dl. mælk. Røres til en "smørbolle" Tilsæt "suppen" lidt af gangen til sovsen har den ønskede konsistens

Tips:

Hamburgryggen kan med succes serveres med Grønlangkål og brunede kartofler ved vintertide.

Foretrækker du at undlade sovsen, kan suppen benyttes til aspargessuppe. Fremgangsmåden er som for sovsen, dog udelades mælken. Når den legerede suppe har den ønskede konsistens tillættes 2gl. aspargessnitter og suppen gennemvarmes uden at koge. Tilsæt evt. kødboller til den færdig suppe.





karakterer:
Opskriften er vist 80072 gange,
og udskrevet 2456 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-24 01:39:29
hvorfor skal den stå op ?

  -   2011-09-23 18:12:27
HMMM nej kog din ryg i 20min. lad den køle lidt af og smør den så med en god sennep og gnid brun farin på. pak den så ind i frokostfilm og læg den i køleskabet til dagen efter, og smid den så i ovnen i ca 20-25 min v/170gr....ps husk når du har kogt den så lad den hvile i vandet en 20 min. tid velbekomme

  -   2010-05-01 11:56:04
resulatet rent syns mæssigt bliver flottere ved at blande smør/margarine med farinen inden det smørres på.

  -   2010-01-04 11:32:41
Glæder mig meget til at prøve denne opskrift for første gang. Har fået en hjemmerøget hamburgryg, så tror det blir rigtig godt!