Overflødighedshorn
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æggehvider og sukker sammen til en grød og ælt marcipanen sammen med grøden til en ensartet masse der ikke klistre.
Stil massen koldt i et døgns tid.
Rationel afvejning til horn: Et horn vejer af på 1100 g og udrulles i en 110 cm. lang ensartet pølse, afskæres efter et cm. mål med ½ cm for hver 5 gram. Top 5 gram ½ cm Ring 1 10 gram 1 cm Ring 2 10 gram 1 cm Ring 3 15 gram 1½ cm Ring 4 20 gram 2 cm Ring 5 25 gram 2½ cm osv. Det svare til, ar der på målet er afmærket ved: ½ - 1½ - 2½ - 4 - 6 - 8½ - 11½ - 15 - 19 - 23½ - 28½ - 34 - 40½ - 48 - 56½ - 66 - 76½ - 88 - 100 - 110 cm Vær meget nøjagtig når der udrulles og ved afmærkning - så får man det bedste resultat. Rul de afvejede stykker ud i cigarform. Sørg for, at enderne ikke bliver for spidse. Rulles stykkerne ud med fingrene skråt mod hinanden, får man en mere jævn udrulning. Derefter sættes pladen i køleskabet i ca. 30 min. Nu er de faste og nemme at trykke på følgende måde (brug silikone papir at trykke dem på, så slipper de let). Hvert stykke skal være ca. 4. cm længere end det forrige de to største ringe skal dog være lige lange. Med håndroden trykkes den side, der vender ind mod en selv mod bordet, ikke for meget i spidserne (enderne) Rejs dem nu højkant og form dem runde. I denne størrelse kan de formes på øjemål. Nu har ringene den rigtige facon og skal blot glattes efter. Dette gøres bedst med Odense Marcipan horn opretter, (kan evt. lånes hos bageren), som har indstillelig skrue, skal den stå i skrå stilling 1 til alle ringene, undtagen de 2 største, der ikke skal trykkes. Ringenes lave kant skal være præcis under afmærkningen på horn opretteren. I mangel af horn opretter, kan man bruge en plade, et låg eller lignende at rette dem op med. Tryk foden for at være sikker på, at den passe i højde og facon, så den understøtter hornet rigtigt. Foden bages på en plade for sig, da den skal bages lidt mere end ringene. Stil ringene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225° i ca. 6-8 minutter. Lad ringene afkøle. Sammensætning er lettest på følgende måde: De to største ringe sættes sammen med chokolade med bunden mod hinanden. Sprøjt derefter chokolade på den skarpe kant af ring nr. 2 og placer ring nr. 3 derpå. Sprøjt igen chokolade på den skarpe kant af ring nr. 3 og placer ring nr. 4 derpå osv. Når man kommer til ring nr. 8, lægges hornet tilbage og understøttes med et rent viskestykke, eller lignende, så der er det lettere at forsætte opbygningen. Har du svært ved at samle overflødighedshornet, kan det svare sig at samle den i f.eks. 3 dele og fryse de 3 dele hver for sig. Den endelige samling sker med de frosne dele. Når man er færdig med sammensætningen, sprøjtes chokolade på den skarpe kant af foden og hornet placeres på denne, så det står lige. Et overflødighedshorn med 20 ringe, vægt 1100 g passer til 25-35 personer, afhængig af mængden af fyld (kransekage konfekt eller chokolade konfekt). Tips: Har man mindre travlt først på ugen, kan denne størrelse nemt dybfryses i kortere tid. |
|
Opskriften er vist 97216 gange,
og udskrevet 1731 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (24 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-05-04 19:05:30 Kan man fryse et overflødighedshorn som er samlet. Synes at jeg har hørt at glasuren knækker når den har været frosset. Krista - 2012-04-13 21:37:55 Hej er der nogen der har målene på et stativ til overflødighedshorn. Da vi mener at vi selv kan lave et hvis bare vi har målene Sara - 2011-04-06 19:43:52 Der står at hver ring skal udrulles til ca. 4 cm længere end den forrige. Christina skriver i en kommentar at den mindste ring udrulles til 8 cm. længde og man derfra blot lægger 4 cm til hver af de følgende ringe. Da der er tale om et horn med 20 ringe (inkl. top) vil det altså sige at de to største ringe skal udrulles til en længde på 76 cm? Det lyder meget langt/stort - er det korrekt? Tina - 2010-04-13 19:46:42 Er der nogen der har en vejledning til horn opretteren? (Er nemlig i tvivl om hvordan den skal bruges) Per - 2010-04-07 08:54:26 Stativet kan købes på nettet hos H.W. larsen www.hwl.dk Lissy - 2010-04-06 17:52:28 Jeg har forsøgt at finde ud af hvor man kan købe stativet til hornet, da den let kan knække Charlotte - 2009-06-20 00:03:06 Nogen der ved hvor skabelonen til vuggen kan købes ? sanden - 2008-04-25 11:23:49 Hvor ville jeg gerne have haft et billede af dette overflødighedshorn!! Konditorlærling - 2007-12-20 13:42:18 Læg cornettet med glasuren i microovnen i ti sekunder.. så bliver den flot blank på kagen og størkner hurtigt. Rør glasuren sammen.. Pisk endelig ikke!, så kommer der luftbobler i den.. som når de kommer ud af cornettet, får glasuren til at knække over og det er jo synd når man har sprøjtet en flot kage. bageren - 2007-12-10 20:03:15 ring til odense marcipan, de kan sende de ting der skal bruges,, eller sælger christina - 2007-09-17 19:48:52 skabelonen er: start med 8 cm. herefter 12, 16, 20 osv. Ulla - 2007-07-19 12:39:40 Please: hvor finder jeg tegningen til vuggen ??? gitte - 2007-03-18 19:26:27 jens, jeg har tegninger af vuggen liggende. Jens - 2005-01-01 01:01:01 har nogen tegninger til "vuggen" Dorte - 2005-01-01 01:01:01 Jeg plejer altid at putte en smule citronsaft i glasuren istedet for eddikke TinaC - 2005-01-01 01:01:01 Er der nogen der ved hvor man kan finde en skabelon til denne opskrift ? Sådan at man kender længderne på de cigarformede ruller man skal lave Lisbeth - 2005-01-01 01:01:01 Der skal en dråbe eddike i glasuren . Så bliver den blank og tørrer bedre lena - 2005-01-01 01:01:01 den skal da også sprøjtes med glasur. Tag evt et stykke madpapir og drej det til et kræmmerhus (kornet) rør flormelis med æggehvide, rør rigtig meget til det blir helt hvid og kræmet. klip et meget lille hul i spidsen og sprøjt nu op og ned på alle ringene, tynd stråle. Per - 2005-01-01 01:01:01 Hver ring skal være lidt højere i den ene siden end dan anden for at få den rigtige form på hornet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne