Farseret gås med kastanjer

Farseret gås med kastanjer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gås hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4000 g.gås
 salt
 peber
 smør
500 g.kastanjer
150 g.smør
1 løg
2 dl.finthakket bladselleri
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
1 tsk.salt
1 tsk.timian (tørret og knust)
1 tsk.merian (tørret og knust)
0.5 tsk.salvie (tørret og knust)
 
Opskrift:
Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min. Hak dem fint.

Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smørret, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt. Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter.

Fyld gåsen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og udvendig med salt og peber. Sy gåsen sammen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad. Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt aluminiums-folie. Steg gåsen i en forvarmet ovn ved 160 grader C.

Det smørgennemvædede osteklæde eller aluminiumsfoliet sørger for stadig drypning. Gåsen skal stege ca. 4 timer. Fjern klæde eller aluminium den sidste ½ time af stegetiden.

Server gåsen med en tranebærkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 24356 gange,
og udskrevet 585 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-13 14:20:41
Det maa vaere en opskrift fra Italien. Vi faar det tit hernede!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder rigtig dejligt.. Men mon jeg magter det

  -   2005-01-01 01:01:01
det´er en rigtig god side. min datter har fødselsdag så håber også din opskrift smager godt når den er færdig..