Farseret gås med kastanjer
Hovedingrediens : Gås - Gås hel Indsendt : |
|
|
Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min. Hak dem fint.
Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smørret, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt. Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter. Fyld gåsen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og udvendig med salt og peber. Sy gåsen sammen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad. Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt aluminiums-folie. Steg gåsen i en forvarmet ovn ved 160 grader C. Det smørgennemvædede osteklæde eller aluminiumsfoliet sørger for stadig drypning. Gåsen skal stege ca. 4 timer. Fjern klæde eller aluminium den sidste ½ time af stegetiden. Server gåsen med en tranebærkompot. |
|
Opskriften er vist 24351 gange,
og udskrevet 585 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Bo R. Larsen - 2010-11-13 14:20:41 Det maa vaere en opskrift fra Italien. Vi faar det tit hernede! Niels - 2005-01-01 01:01:01 Det lyder rigtig dejligt.. Men mon jeg magter det Pia - 2005-01-01 01:01:01 det´er en rigtig god side. min datter har fødselsdag så håber også din opskrift smager godt når den er færdig.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne