Sukkerkogte halve æbler med gele

Sukkerkogte halve æbler med gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidMortens aften

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Sukkerkogte halve æbler med gele, billede 4 Sukkerkogte halve æbler med gele, billede 1 Sukkerkogte halve æbler med gele, billede 2 Sukkerkogte halve æbler med gele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kog vand, sukker og lidt citronsaft sammen. Skræl æblerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg æblerne i sukkerlagen, og damp dem knap møre (kan også gøres i mikroovn, ca. 3 minutter ved fuld effekt). Lad dem blive kolde i lagen. Lad den dryppe godt af, og arrangér dem med lidt gelé i hver.

Tips:

Tilbehør til and, kalkun eller flæskesteg.





karakterer:
Opskriften er vist 130747 gange,
og udskrevet 2820 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1225 (291 kcal)
KJ pr. Pers. 306 (72 kcal)
Vægt ialt 656 gram
Vægt pr. Pers. 164 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 186 KJ (44 kcal)
Protein 0.1 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-14 09:30:39
Kan man ikke bevare æblerne i lagen i køleskab til man skal bruge dem,serverer man dem varme eller kolde. Tak for svar

  -   2011-11-06 15:07:07
Til Anna. Jeg bruger altid vanillie, enten en tsk. vanilliesukker eller en vanilliestang som er flækket.

  -   2011-10-16 21:32:34
Jeg synes at huske der skal vanilie i, er der andre der kender den version / kan bekræfte det?

  -   2009-12-23 17:30:20
De bliver ikke grimme hvis de lægges i eddikevand inden de koges, og hvis æblerne er rimeligt friske (danske Ingrid Marie el. Coxorange).

  -   2009-11-13 14:30:25
Gode æbler, men øv de er ikke kønne at se på da de blir brune.

  -   2008-11-08 19:16:07
Hvia man har travlt , kan man lave æblerne i forvejen og opbevare dem i fryseren i lagen. De er lige så gode som nye, når man tør dem op.

  -   2008-01-09 15:22:08
de er meget gode at lave og jeg er kun 11

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejligt med en gammel opskrift, der ikke er til at finde i nutidens kogebøger