Sukkerkogte halve æbler med gele
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Højtid: Mortens aften Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog vand, sukker og lidt citronsaft sammen.
Skræl æblerne, halvér dem, og fjern kernehuset.
Læg æblerne i sukkerlagen, og damp dem knap møre (kan også gøres i mikroovn, ca. 3 minutter ved fuld effekt).
Lad dem blive kolde i lagen.
Lad den dryppe godt af, og arrangér dem med lidt gelé i hver.
Tips: Tilbehør til and, kalkun eller flæskesteg. |
|
Opskriften er vist 130747 gange,
og udskrevet 2820 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Bogn - 2015-12-14 09:30:39 Kan man ikke bevare æblerne i lagen i køleskab til man skal bruge dem,serverer man dem varme eller kolde. Tak for svar Jeannette - 2011-11-06 15:07:07 Til Anna. Jeg bruger altid vanillie, enten en tsk. vanilliesukker eller en vanilliestang som er flækket. Anna - 2011-10-16 21:32:34 Jeg synes at huske der skal vanilie i, er der andre der kender den version / kan bekræfte det? anonym - 2009-12-23 17:30:20 De bliver ikke grimme hvis de lægges i eddikevand inden de koges, og hvis æblerne er rimeligt friske (danske Ingrid Marie el. Coxorange). Berit - 2009-11-13 14:30:25 Gode æbler, men øv de er ikke kønne at se på da de blir brune. Kirsten - 2008-11-08 19:16:07 Hvia man har travlt , kan man lave æblerne i forvejen og opbevare dem i fryseren i lagen. De er lige så gode som nye, når man tør dem op. anja - 2008-01-09 15:22:08 de er meget gode at lave og jeg er kun 11 Majbritt - 2005-01-01 01:01:01 Dejligt med en gammel opskrift, der ikke er til at finde i nutidens kogebøger |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne