Plukfisk af kogt torsk

Plukfisk af kogt torsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kogt torsk

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :      Red :
Plukfisk af kogt torsk, billede 4 Plukfisk af kogt torsk, billede 1 Plukfisk af kogt torsk, billede 2 Plukfisk af kogt torsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.rester fra kogt torsk
 
 Sauce:
500 g.sennepssauce
2 æg
 rasp
 
 
Opskrift:
Denne plukfisk laves på rester fra kogt torsk med sennepssauce.

Pil torsken fra benene.

I saucen kommes 2 hele sammenpiskede æg. Hvis de har 2-3 æggehvider stående kan de nøjes med at piske disse og blande det hele sammen.

Kom det i et smurt raspdrysset ildfast fad, drys lidt rasp over og sæt det i ovnen i 1 time ved 190 grader C.

De behøver ikke at servere smeltet smør, reven ost og tomatketchup til, men det smager godt.





karakterer:
Opskriften er vist 65792 gange,
og udskrevet 750 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-16 17:34:00
Min farmor var født i 1901 på Bornholm og blev gift med en fisker og hun lavede verdens bedste "Plukfisk" for det meste var det med rester efter kogt torsk dagen før og nogle gange med rester efter klipfisk/saltet torsk med senneps sovs .Farmors klipfisk blev lavet på panden med masser af løg bacon i tern brasede kartofler og godt med kogt torskekød son blev stegt sprødt og lækkert , var det klipfisk af klipfisk/saltet torsk så blev der hældt senneps sovs over panden lige inden man spiste .

  -   2016-10-06 13:35:47
Det er en ganske almindelig Dansk ret, som i gennem generationer har været spist af fattige fisker familierne. Jeg er selv 5 generation af fiskere og det var en af de gode retter, der blev ud af en gang kogt Torsk, efter den første dag. I dag er Torsk næsten blevet en rigmands ret, det er dyrt men dejligt. Og med lidt stegte bacon tern og lidt af fedtet hen over sovsen, så er det luxus fra de gamle dage.