Carry-torsk i ovn

Carry-torsk i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :      Red :
Carry-torsk i ovn, billede 4 Carry-torsk i ovn, billede 1 Carry-torsk i ovn, billede 2 Carry-torsk i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.torskefilet med skind
2 tsk.karry mild
0.5 dl.vand
50 g.margarine
1 tsk.salt
200 gløg
 
5 dl.vand
 
 Sauce:
25 g.margarine
2 spsk.hvedemel
 
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Læg fisken med skindet nedad i en bradepande eller ildfast fad.

Smør fisken med karry, der er rørt ud i vand. Læg margarineklatter på fisken, drys salt på og ovenpå fordeles løgringe.

Sæt fisken i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn ca 10 minutter. Hældes kogende vand over fisken og steg videre ca. 20 minutter.

Hæld væde forsigtigt fra fisken og brug den til sauce.

Server med kogte kartofler.

Tips:

Til sommer kan de erstatte løgene med persille. Det er en meget nem ret, som kan gøres klar om formiddagen og opvasken er hurtigt overstået.





karakterer:
Opskriften er vist 76660 gange,
og udskrevet 1906 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-22 09:34:18
Madaften hovedret

  -   2013-12-16 18:33:06
Det er fantastisk som carry klæder torsk. Retten er også kendt som jødetorsk eller kertemindetorsk.

  -   2011-04-02 17:16:17
Det er en rigtig god opskrift. Perfekt til en hel udskåret torsk fisket op med stang fra Øresund. Erstattede margarine med smør, syntes selv det passer bedre til fisk men det er jo en smagssag.

  -   2009-11-07 15:57:54
brug gerne rødløg i stedét for alm. løg, det giver en smugle mere farve.