Suaussat (Grønlandsk suppe)
Hovedingrediens : Eksotisk Vildt - Sæl - Sæler Oprindelsesland : Grønland Indsendt : Red : |
|
|
Der beregnes ca. 1 kg kød uden ben og ca. 2 kg kød m/ben. Sæt den vaskede kød over i kogende vand; hvis kødet er salt, må det udvandes først. Dybfrosset kød kan lægges uoptøet i gryden, når der beregnes ekstra tid til kogning. Fjern skummet, tilsæt salt, hvis kødet er fersk, og skum igen. Lad suppen koge langsom, til kødet er mørt.
|
|
Opskriften er vist 34090 gange,
og udskrevet 385 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (53 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-12-25 11:23:40 Hvor lang tid skal 1,5 kg. sælkød så lige? Nanna - 2017-12-22 11:05:47 Vi laver det altid på nøgle ben 😄 Bente Kangerlussuaq - 2016-09-13 14:42:04 Suaasat med sælkød, eller rensdyr, moskus, fisk er det bedste. Men man kan også lave kylling suaasat..nam nam Bjarne - 2011-11-27 00:16:45 Den traditionelle suaasat: 1 til 1 til 1. Man tager 1 sæl, 1 kg grødris og 1 løg og passende mængde vand (ingen salt eller krydderi) Det hele op i en stor gryde, hvorefter man koger det 8-10 timer. Derpå hales noget ubestemmelig op af gryden. Husk at sige mammaq når det spises. poul 95 - 2011-11-25 07:53:57 hvor lang tid skal den blive kogt????? Rina - 2011-08-30 00:18:57 Suaasat betyder RIS, så hvis man vil have en ægte grønlandsk suppe, så skal man altså bruge grødris !!!!! anonym - 2010-09-18 02:17:35 det hedder altså suaasat! Jan - 2010-01-14 10:39:05 Og så hedder Suassat og de fleate bruger alm ris i opskriften ikke byggryn Inger - 2009-10-08 16:21:14 Hvor længe skal det koge, og hvornår skal grøntsagerne i? Skal kødet skæres ud først eller bare i i et helt stykke? Julie - 2005-01-01 01:01:01 Den er noget af en Grønlandsk suppe. Den har noget smag både af får og surt sælkød ! Men den er rigtig go´ til en Grønlandsk middag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne