Ærøske pandekager

Ærøske pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.mælk
1 hel pakke gær
1 tsk.salt
6 æg
500 g.hvedemel
 
 Svinefedt til bagning
 
Opskrift:
Mælken lunes, gæren opløses heri og Saltet tilsættes. Æggene deles og æggeblommerne tilsættes en af gangen. Melet piskes i. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen. Dejen stilles lunt og hæver nu 1 time, med et rent viskestykke over. Husk at bruge en stor skål. Sættes på panden 3 stk. af gangen med en mellemstor dyb grydeske og bages ved middelvarme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Kan Serveres med Rarbarber- eller stikkelsbærkompot i stedet for syltetøj. En skive vaniljeis med jordbærsyltetøj kan også gøre underværker.

Tips:

Ærø Pandekager er en Ærøsk specialitet efter en gammel originalopskrift. Ligner klatkager, men bliver meget lækre og luftige. Olien skal syde om en tændstik før bagning.





karakterer:
Opskriften er vist 18848 gange,
og udskrevet 355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-25 18:08:05
den god

  -   2005-01-01 01:01:01
dejligt at ku finde sin opskrift, fra sin egn. De er rigtig gode, og kan varmt anbefales.Her i huset serverer vi dem med æblemos og jordbærgrød, det er tradition fra vest ærø.

  -   2005-01-01 01:01:01
Altid en vinder!