Krydret skinkesteg
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg Indsendt : |
|
|
Bed slagteren ridse sværen på langs helt ned til kødet med ½ cm´s mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Bland marinaden af abrikoser i små tern, finthakket hvidløg og hvidvin. Læg stegen i en kraftig plastpose sammen med marinaden. Luk posen. Mariner kødet 1 døgn i køleskabet. Vend posen et par gange. Tag kødet ud af posen. Gem marinaden i køleskab.
Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Hæld ½ l vand i bunden af en lille bradepanden. Læg stegen på en rist i bradepanden. Læg evt. sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge så vandret som muligt. Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå ca. 1 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader, så er stegen færdig. Tag stegen ud af ovnen. Skær sværen af og skær kødet på tværs af kødfibrene i meget tynde skiver.
Si stegeskyen op i en skål, lad den stå et øjeblik, og skum evt. overfladen fri for fedt. Tilsæt marinaden til skyen og kog det godt igennem. Jævn saucen, smag den til med salt og peber og si den op i sauceskålen. |
|
Opskriften er vist 59952 gange,
og udskrevet 436 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne