Skinkesteg med sprød svær og calvadossauce
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg Indsendt : |
|
|
Sæt ovnen på 250 grader. Rids sværen med en skarp kniv. For at opnå en sprød svær er det vigtigt, at man ikke skærer ned i selve kødet.
Læg stegen ned i en kold bradepande med sværen nedad, og hæld så meget kogende vand ved at sværen lige er dækket, sæt stegen på nederste ovnrille, og kog sværen i 20 minutter.
Tag kødet ud og kassér vandet. Dæmp ovnvarmen til 160 grader. læg stegen med sværen opad på risten over bradepanden. Krydr med salt, peber og ingefær, og stik et stege termometer i stegens tykkeste del. Hæld ca 5 dl vand i bradepanden og sæt stegen på nederste rille. Steg den i ca 2.5 time, eller til termometeret viser ca 82 grader. Si stegeskyen over i en tykbundet gryde og efterbrun sværen ved 250 grader, med ovndøren på klem. Tag stegen ud og lad den hvile utildækket i 10 Minutter, inden den skæres ud. SAUCE: Hæld lidt bouillon i stegeskyen, der skal være 4 dl ialt. Tilsæt æblecider og calvados og kog det hele igennem. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Kog dem i saucen et par minutter. Tag dem op og tilsætfløde og kog saucen nogle minutter. Jævn den evt med lidt majsstivelse rørt ud i fløde eller vand, smag saucen til med salt og peber. Server den til stegen med æblebåde og kogte grøntsager. En Italiensk vin er god hertil f.eks. en moden Barolo. |
|
Opskriften er vist 14885 gange,
og udskrevet 269 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne