Tjekkisk flæskesteg med surkål og knødler

Tjekkisk flæskesteg med surkål og knødler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Oprindelsesland : Tjekkiet

TjekkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Flæskesteg:
1000 g.flæskesteg (nakkekam uden ben med svær)
1 spsk.kommen
1 stort løg i skiver
2 fedhvidløg i skiver
 
 Surkål:
750 g.hvidkål fintsnittet
1 løg i tern
1 spsk.olie
 salt
 sukker
 eddike
1 spsk.kommen
 hvedemel
 
 Knødler:
400 g.semuljemel
2.5 dl.mælk
1 æg
1 tsk.salt
 
 salt til kogning ca. ½ dl
 
Opskrift:
Flæskesteg:
Flæskestegen gnides med salt og kommen og steges i ovnen ved 200 grader C i et ovnfast fad med låg. Under stegningen hældes lidt vand ved nu og da. Når stegen er ved at være mør, tilsættes skiver af løg og hvidløg. Låget fjernes til sidst for at gøre sværen sprød. Stegetid ca. 2 timer.

Man laver aldrig sovs, men serverer stegen med den fine sky, som kød, kommen, løg og hvidløg afgiver.

Surkål:
Hvidkål og løg svitses i en gryde. Tilsæt lidt salt, sukker, eddike og hel kommen, og lad kålen simre under låg ca. ½ time. Til sidst drysses med lidt mel for at jævne en smule. Smagen af den færdige kål skal være sursød.

Knødler:
I en skål blandes mel med mælk, æg og salt. Dejen skal være forholdsvis tynd, og den bearbejdes godt med en grydeske. Det gælder om at få så meget luft i dejen som muligt. Lad dejen hvile ½ times tid. Form dejen til tre aflange brød ca. 15 cm og 5-6 cm i diameter evt. med våde hænder. De koges i en stor gryde med rigeligt saltvand i 20 – 25 min. Efter kogning løftes de forsigtigt op og skæres i skiver ca. 1½ cm tykke med en skarp kniv eller et stykke stærkt sytråd. Semuljemel er svært at finde, i stedet kan evt. anvendes en pastamel af durum hvede.

Kødet med sky og surkål serveres med 4-5 skiver knødler pr. person.





karakterer:
Opskriften er vist 19068 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-23 14:14:51
I stedet for semuljemel så tag alm hvedemel. Og tag et par rundstykker og skær dem i små tern, det giver den rigtige smag.. For at de ikke "klapper" sammen når de tages op af vandet så prik dem med en stegegaffel eller et spyd hend over ryggen gerne helt igennem. Da midten koger videre ellers

  -   2009-10-21 16:15:12
dette er en fantastiks middag særlig når får den severet tjekkiet

  -   2007-02-10 20:09:36
lavede kun surkålen og spiste nogle specielle gode stegte pølser og godt rugbrød til.. det smagte udmærket