Stegt skinkesteg med adobo-sauce
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg Indsendt : Red : |
|
|
varm halvdelen af applesinsaften. Rist chilierne i en varm pande og lad dem ligge i blød i appelsinsaften i 20 min. Blend chili og appelsinsaft, med løg og eddike til en mos.
Stød hvidløg, timian,nellike,kommen,oregano, allehånde og salt i en morter. Tilsæt chili-mosen og spæd med appelsinsaft til den har konsistensen som yoghurt.
Prik stegen over det hele med en gaffel, hel chili-appelsinsaucen over og lad trække i køleskab mindst 6 timer, men gerne natten over. Tag skinken ud og gnid den med lidt palmin, lad den stå ved stuetemperatur.
Sæt stegen i en forvarmet ovn ved 180 g, steg den i 2 timer med folie over og vend den og steg yderlig en time. Når det er let at stikke en gaffel ind i kødet og der ikke kommer rødlig saft ud, skrues temperaturen op til 230 g og folien fjernes og stegen brunes 5-10 min. PAS på ikke at den bliver brændt.
Anretning: Lad stegen hvile mindst 15 min, server skiver af stegen, og evt. med lidt ekstra sauce. Tips: Server en lækker rødkålsalat til |
|
Opskriften er vist 15271 gange,
og udskrevet 233 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Dina - 2011-11-18 18:00:15 Hvornår skal kanelstangen i? Opskriften ser spændende ud - den skal prøves.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne