Belgiske vafler med gær
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Belgien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i en gryde, mælk og fløde tilsættes og væsken varmes til max være 37 grader C. inden gæret smuldres i og røres ud i mælkeblandingen.
De tørre ingredienser vejes af og blandes sammen inden mælkeblandingen røres i lidt efter lidt. Del æggene forsigtigt i blommer og hvider. Hviderne gemmes til senere hvor de skal piskes stive. Æggeblommerne piskes i dejen og den stilles nu til hævning et lunt sted 1 time. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen og dejen er nu klar til bagning. Ca. 7 cl. dej pr. vaffel 4-5 minutter på fuld effekt 200 grader C. Tips: Til disse vafler bruges et belgisk vaffeljern som er firkantet og tykkere end de "almindelige" vafler i hjerteform. |
Historien bag den belgiske vaffelVores viden omkring Belgien og landets kultur er nødvendigvis ikke særlig dybdegående, men der er ingen tvivl om, at hvis der er noget, vi kender til det lille europæiske land, så er det deres berømte vafler, som har udbredt sig på tværs af oceaner og kontinenter. Der er dog mere til den lækre, sprøde og søde vaffel, end bare dens hjemland.En perfekt rektangulær vaffel og dens ovale fætterFor det første er det godt at vide, at du aldrig bare spiser en “belgisk vaffel”. Du gumler enten på en firkantet Bruxelles-vaffel, som ved denne opskrift, eller en Liége-vaffel, der er dens ovale fætter. Bruxelles-vaflen er fuldstændig rektangulær med perfekt formede firkantede huller og en luftig dej, og så er det den, der normalt bliver serveret med alle mulige slags søde og friske toppings.Bruxelles-vaflens nøjagtige fødselsdato vides ikke, men den første skriftlige omtale af denne vaffel går helt tilbage til 1874. Ordet ‘vaffel’ dukker dog allerede op i Bruxelles-litteraturen allerede i 1604, hvorfor vaflen må have eksisteret længe før dens skriftlige omtale. Uanset, hvornår den belgiske vaffel blev født, så er der ingen tvivl om, at Belgien havde en blomstrende vaffelindustri i det tidlige 19. århundrede. Her tilføjede mange familier i Bruxelles en stand til deres hus, eller åbnede en butik ved kysten, hvorfra de solgte de belgiske vafler - og det var også i den forbindelse, at Belgien blev kendt for sit vaffelhåndværk. |
Opskriften er vist 196614 gange,
og udskrevet 3962 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (173 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2024-05-27 12:14:47 Amerikanske vafler ligner disse sofie - 2010-06-21 09:34:57 ja pia de er mega gode med is men så prøv med sirup vi fik det til min datters konfirmation. hun elskede dem. :D katrine - 2010-05-05 12:38:30 jeg elsker belgiske vafler overvejer dem til min konfirmation=) sofie kockdal - 2010-04-29 12:37:10 de er vildt goe overvejer dem til min konfirmaton vi bliver 90, mickey - 2010-04-28 22:10:27 de er vildt goe især hvis man drikker øl til og på vaflerne skal der citrin og sukker eller smør. (prøv det) Mikkel - 2007-08-14 15:35:26 De er meget gode især hvis man putter dem i fryseren Pia - 2005-01-01 01:01:01 Vi har prøvet dem mange gange, og de er virkelig gode. Især med is til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne