Steak and Ale Pie

Steak and Ale Pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
875 g.grydestegt kød
1 tsk.olivenolie
2 løg skrællede og skivede i store stykker
1 tsk.(med top) hvedemel
4.5 dl.øl
1 laurbærblad
1 kvisttimian
 salt
 friskkværnet peber
175 g.champignon groft hakket
250 g.frisk butterdej
1 mellemstørrelse æg rørt sammen
 
Opskrift:
Varm olien i en stor pande indtil det syder, tilsæt da kød og steg indtil det er mørke brunt over det hele. Tilsæt løgene og steg endnu et minut. Put melet i under omrøring, steg i to minutter og tilsæt ølet lidt efter lidt, mens der røres. Tilsæt laurbærblad og timian og krydre godt Dæk til og lad simre i 1 ½ time. Forvarm ovnen til 220 grader Tilsæt champignonerne i gryden og rør. Flyt det over til en ovnsikker tærteform og fugt kanterne. Rul butterdejen ud til et dækken for tærten og lig det forsigtigt over fyldet. Pres ned og forsegl kanterne. Ril kanterne ved at presse med en gaffel, pensel med det sammenrørte æg og bag i ovnen i cirka 25-30 minutter indtil butterdejen er gyldenbrun.

Tips:

Alternativet:
Dæk en tærteform med butterdej (en klump du presser til så den dækker formen) og prik bunden med en gaffel. Tildæk med papir, der ikke kan trænge fedt igennem, og fyld enten med keramiske(?) bønner eller tørrede bælgfrugter fx snittebønner. Lad det hvile i køleskabet i 10 minutter og bag derefter i ovnen i 15 minutter Fjern bønnerne og papiret, der ikke kan trænge fedt igennem og bag igen i 10 minutter Nu fyldes med kødet og champignonerne, som ovenfor, lav top med butterdej og bag som normalt (indtil gyldenbrunt).





karakterer:
Opskriften er vist 16183 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu