Halwa Chabakia
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Nordafrika Indsendt : Red : |
|
|
Bland æggene, den blødgjorte smør, eddiken, olivenolien, anis’en, sesamfrøene, orangeblomstvandet, de to slags gær, den arabiske gummi ( !) og et glas vand.
Bland melet i til du får en smidig dej; bland lidt vand i, hvis dejen bliver for ”hård”.
Pak dejen ind og lad den hvile.
I en gryde opvarmes honningen, et glas vand, samt 1 spsk. orangeblomstvand ; hold det varmt. Skær dejen i flere stykker. Tag en portion og rul den ud med en kagerulle. Udskær stykker på 15 x 10 cm. Skær tre snit og vrid dejen. Fortsæt med resten af dejen. Varm olien op. Kog kagerne i olien på begge sider. Tag dem op og lad dem dryppe af. Dyb dem derefter i honningen. Læg dem på fedtsugende papir og drys den grillede sesam over. Tips: Ser lige at safran'en ikke forekommer i tilberedningen (heller ikke i den franske version). Jeg ville blande den i dejen, efter at kan har smuldret den mellem fingrene. Halwa Chabakia - oreillettes au miel et graines de er en marokansk opskrift på kager der spises til Ramadhan. |
|
Opskriften er vist 13999 gange,
og udskrevet 163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-08-05 19:18:44 arabisk gummi er det vi kalder mistaka :) det er en slags gummi med smag som giver en god smag i kagen el rettere sagt mange arabiske kager.. vi bruger det også fx i arabisk risengrød.. man kan købe det i små portioner hos grønthandlerne. en lille gemmesigtig pose med ca ti stk små gennemsigtige kerner som man skal slå itu med en morter.. :) Solivan - 2005-01-01 01:01:01 nemt og smer godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne