Sønderjyske æbleskiver med svesker
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk. Smelt og afkøl smør/margarine. Rør æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min. Udblød sveskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en sveske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden æbleskiverne vendes. Drys flormelis over ved servering.
|
|
Opskriften er vist 28123 gange,
og udskrevet 918 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (18 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-12-18 09:40:23 hvilken type mælk bruger du i disse? sødmælk eller kærnemælk? anonym - 2016-12-13 18:37:36 hvilken type mælk bruger du i disse? sødmælk eller kærnemælk? Jørgen - 2014-01-19 15:06:15 Udmærket opskrift, men tilsæt lidt ekstra sukker. Sanne - 2010-12-21 18:52:31 Helt som mor lavede dem. Mums :-) Ville & Cille - 2009-11-28 10:39:04 Virkelig lækre! Stor succes og nemme at lave! Sønderjyden - 2008-12-02 15:36:49 Lige som min mor lavede dem, hun stegte dem i svinefedt, ohh hvor de smagte. hanne - 2005-01-01 01:01:01 de er gode uden kardemonne!!! prøv det! lullu - 2005-01-01 01:01:01 de er bare så gode... og skal prøves Hestestalden - 2005-01-01 01:01:01 ..vi elsker dem, men vores "menesker" kunne ikke lide dem!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne