Sønderjysk æblekage, ovnbagt
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver uden kærnehus. De svitset halvt møre i smørret.
Æggene deles i blommer og hvider, det er meget vigtigt at der ikke kommer den mindste smule æggeblomme i hviderne for så kan de ikke piskes stive, også skål og piskeris skal være helt rene og fedtfri. Æggeblommerne røres med sukker, citronskal og kanel. Hviderne piskes og kommes i dejen. Æblerne lægges i bunden af en dyb ovnfast skål, der er smurt med smør. Dejen hældes over, og kagen bages på næstnederste rille ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. |
|
Opskriften er vist 23842 gange,
og udskrevet 279 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-09-20 16:51:01 Denne opskrift minder meget om den franske dessertkage clafoutis som klassisk er lavet med blommer (frugten). bekymret bager - 2012-11-03 14:33:55 Ingen mel? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne