Mussenødder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Dejen æltes til en jævn hård dej. Trilles i tynde pølser, og skæres i ikke for tykke skiver. Lægges direkte på en smurt bageplade. Bages ved 200 gr. i øverste rille i 6-7 min., til de er let gyldne, hældes ned i en bradepande, hvor de får ca, 5-6 min. mere. Hvorefter de tages ud af ovnen, til afkøling.
Til eftermiddagskaffen. Tips: Opskriften er sønderjydsk. Hold øje med ovnen, de kan drille, det er ikke en opskrift for nybegyndere. Opskriften kaldes fejlagtigt for pebernødder. Men der er ingen peber i. Hvor gammel opskriften helt præcis er? Ja det er et godt spørgsmål. Det er en min bedstemor "huggede" da hun var ung pige i huset. Og hun er en årgang 1927. Og det var en opskrift, son konen i huset havde arvet efter sin mor. Så opskriften kunne godt stamme fra sidst i år 1800. |
|
Opskriften er vist 13091 gange,
og udskrevet 194 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer En kodenørd fra Vejle - 2010-11-23 14:15:52 De er sku godkendt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne