Rulleål med farmors salat og groft brød
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Ålen åbnes på langs fra bugen. Rygbenet fjernes uden at de to sider går fra hinanden. På den åbne ål placeres med rund hånd finthakket løg og persille/dild (som når man laver rullepølse). Der drysses med salt og peber efter smag og der sluttes af med at drysse med husblaspulver. Ålen rulles nu sammen fra halen og "pølsen" snøres med garn der ikke krymper under kogning. Rulleålen småkoger nu i lagen i 30-35 min og stilles til afkøling i denne.
Serveres kold skåret i skiver med Farmors salat og groft brød m. smør. Tips: Egnsret fra Limfjordsegnene. |
|
Opskriften er vist 19478 gange,
og udskrevet 284 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Jørgen - 2021-02-25 22:30:47 Ålen skal ikke åbnes fra bugen. Men selv om det er mere besværligt , bør den åbnes fra ryggen. Det giver et bedre og nemmere stykke at komme ting og sager i Sådan gjorde man i alle de år min familie har fisket og tilberedt rulleål. Mona - 2021-01-05 16:27:40 Kan man fryse dem? morten gudmand-høyer - 2008-08-25 21:56:14 jeg kender rulleål fra min fiskerfamilie på venø, og den er uden persille dild, kun masser af løg som dækkes helt sort til med peber, og ellers som I skriver |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne