Grønlangkål med kogt flæsk

Grønlangkål med kogt flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kogeflæsk
2 l.vand
1000 g.frisk grønkål
25 g.smør/margarine
1.5 dl.piskefløde
 sukker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kog først flæskestykket i vand med salt. Skyl grønkålsbladene og kog dem 20 min. i flæskesuppen. Hæld kålen i en si til afdrypning. Tryk vandet fra, vrid kålen i hænderne som boller. Hak kålbollerne fint med en kniv. Kom kålen i en varm pande, rør fløden i lidt efter lidt. Tilsæt krydderier og hæld kålen op på et fad, læg skiver af kogeflæsk ved siden af. I stedet for flæsk kan der bruges medisterpølse eller hamburgerryg.

Server retten med sennep, rødbeder og groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 25832 gange,
og udskrevet 269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-24 03:04:44
Nemlig den jeg ledte efter Tak!

  -   2018-12-12 12:16:22
Kogetiden af grønkålen er angivet med 45 min. det er for lang tid - kålen bliver til mos. 20 - 25 min er rigeligt for at kålen efterfølgende har struktur og "bid". I Nordjylland bruger vi ikke tilsætning af fløde, men varmer den kogte grovhakkede kål på panden i fedt og tilsat salt og sukker. Serveres med rødbeder, sennep og kold kogt flæsk og medidterpølse. God appetit -