Byggrynsdullinger til Gule Ærter
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Byggryn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Byggryn sættes i blød i lidt suppe. Det må ikke svømme. Løg og timian brunes i fedtstoffet på panden og blandes i de opblødte byggryn. Æg tilsættes, og der røres rundt. Sukker og salt tilsættes. Mel hældes over blandingen så grynene lige akkurat er dækkede. Blandingen afkøles og formes derefter med en stor ske til boller, der koges/simres i suppen. Vandet må ikke spilkoge. Når bollerne kommer op til overfladen er de færdige. (Byggrynsfarsen kan justeres med lidt ekstra mel, eller der tages et æg fra).
Vi plejer at komme dem i de gule ærter. Faktisk er vores boller på størrelse med et cox-orange æble. Men det bestemmer man jo selv. |
|
Opskriften er vist 9676 gange,
og udskrevet 116 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-09-20 21:41:28 Når jeg skriver at de ikke må svømme er det fordi blandingen let kan blive for smattet og have svært ved at hænge sammen når bollerne skal småkoge i suppen eller vandet, hvor de simrer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne