Leverpostej (Kalv) - Den Gode

Leverpostej (Kalv) - Den Gode, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lars S

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Opbagning:
750 g.smør
1000 g.groft rugmel
4 l.sødmælk
 
 Krydderi:
8 tsk.stødt sort peber
16 tsk.groft salt
4 tsk.sukker
8 tsk.stødt allehånde
3 tsk.Muskatnød, stødt
 
 Indhold:
6000 g.kalvelever
3000 g.spæk
8 store løg
8 fedhvidløg
2 spsk.ansjoser
0.5 bdt.Salvie, frisk
12 æg
 
Opskrift:
Smelt smør. Tilsæt rugmel. Rør. Tilsæt mælk 1 liter af gangen. Rør.

Kør lever, spæk, hvidløg, løg og salvie igennem kødhakker. Tilsæt kryderblanding og rør godt igennem.

Tilsæt dette til opbagningen. Rør. Tilsæt æg. Rør.

Når massen er rørt godt sammen hældes det hele i aluforme (1 liters forme).

Ovn forvarmes 170 grader.
Aluforme sættes i gastrobakker, der hældes vand i gastrobakker og det hele bages i ca. 90 minutter.

Bagetid kan variere meget! Kontrol efter 80 minutter er en god ide.





karakterer:
Opskriften er vist 20004 gange,
og udskrevet 569 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-27 07:40:27
Herlig opskrift ! Jeg tror lige jeg vil dividere med 8 eller noget i den retning. Er enlig pensionist....det bliver sgu` for stor en portion til mig :-)

  -   2012-01-15 10:13:56
Hej Hvordan gør jeg hvis jeg gerne vil fryse dem ned inden de er bagt ???

  -   2012-01-14 19:08:37
Hej Hvordan gør jeg hvis jeg gerne vil fryse dem ned inden de er bagt ???

  -   2007-05-14 12:10:49
Helt fantastisk....intet mindre :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Best i ever tasted .. Well done!

  -   2005-01-01 01:01:01
Giver ovenstående helt ret - Fantastisk postej

  -   2005-01-01 01:01:01
Suveræn kalvepostej!

  -   2005-01-01 01:01:01
Kraftig smag - God hjemmelavet smag med særpræg