Grå finker (plukkemad)

Grå finker (plukkemad), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.nøgleben (kan undlades)
4 svinehjerter/4 kg svinelever
2 nyrer
1 tunge
1500 g.sure madæbler
500 g.fersk spæk
4 laurbærblade
1 kvisttimian
2 store løg
 
Opskrift:
Alt kødet koges i ca. 2 l vand med laurbærbladene, timian og salt i ca. 2 timer. Kødet hakkes derefter på et brædt temmelig groft sammen med æblerne og løgene. Suppen fra kødet jævnes med mel til en ret tyk sauce hvori det hakkede kød, æbler og løg kommes i. Til sidst laves fedtegrever smeltet af det ferske spæk og kommes i. Det hele smages til med salt og serveres.

Tips:

En Vestsjællandsk specialitet lige efter slagtningen - og det smager godt året rundt.





karakterer:
Opskriften er vist 16725 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu