Svupsak

Svupsak, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
250 g.smør
2.5 dl.mælk
5 æg
50 g.gær
5-6 æbler
 Kardemomme
 
 kanel
 sukker
 
Opskrift:
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet. Æggene og kardemommen tilsættes efter smag. Lad det hvile 15 min. Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes. Det hele æltes godt og stilles til hævning i en stor skål, da det hæver meget. Æblerne skrælles, skæres i skiver, udkernes og bestrøes med en blanding af sukker og kanel. Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i æbleskivepanden, derefter en skefuld dej, og når den er bagt kommes et æblestykke oveni. Æbleskiverne vendes med en gaffel og bages på den anden side. Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.

Tips:

Dette er en gammel Lollandsk opskrift. Man kan flække en æbleskive og overhælde med brændevin, så kaldes det en SVUPSAK.





karakterer:
Opskriften er vist 18687 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu